متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1398/05/07
  • - تعداد بازدید: 69
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش روابط عمومی:

49 درصد کاهش در ابتلا به بیماری تب مالت

49 درصد کاهش در ابتلا به بیماری تب مالت


با توجه به اقدامات و برنامه ریزی های انجام شده از سوی واحد مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز، میزان ابتلای به بیماری تب مالت در سال 1397 در مقایسه با سال گذشته 49 درصد کاهش را در این مرکز بهداشت نشان می دهد.

به گزارش واحد روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان شیراز شهدای والفجر، دکتر احمد رضازاده رئیس مرکز بهداشت شهرستان شیراز شهدای والفجر با اعلام این خبر گفت: اجرای برنامه آموزشی به صورت آبشاری در مناطق آلوده برای دامداران، هماهنگی بین بخشی با اداره دامپزشکی و اجرای برنامه های مشترک در کاهش ابتلاء به این بیماری موثر بوده است.

او افزود: بیماری های مشترک بین انسان و دام از جمله عفونت هایی هستند که بین انسان سایر حیوانات مهره دار و یا بالعکس منتقل می شوند. هدف از نامگذاری گروهی از بیماری ها با این عنوان، ایجاد یک مسئولیت حرفه ای مشترک بین پزشکان و دامپزشکان بود تا بدین ترتیب آنها بتوانند با همکاری یکدیگر در زمینه تحقیقات و کنترل این بیماریها، گام های بسیار موثری در جهت تامین بهداشت عمومی جامعه بردارند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان شیراز شهدای والفجرگفت: تب مالت یا بروسلوز یک عفونت باکتریایی مشترک بین انسان و دام است که عامل آن باکتری است. این بیماری در اثر انتقال یکی از انواع باکتری از حیواناتی مانند گوسفند و بز، خوک، گاو و سگ به انسان ایجاد می شود.

او بیان داشت: این عفونت باکتریایی اعضای خون ساز بدن، از جمله مغز استخوان، گره های لنفاوی، کبد و طحال را تحت تاثیر قرار می دهد و در انسان دارای دو نوع حاد و مزمن است.

دکتر رضازاده در خصوص راه های انتقال بیماری اظهار داشت: بیماری تب مالت در انسان به طور عمده از طریق خوردن بافت های آلوده حیوانات و یا فرآورده های لبنی و یا از طریق انتقال مستقیم از راه پوست صورت می گیرد. همچنین پژوهش ها در این زمینه نشان داد که انسان از طریق تنفس نیز ممکن است به بروسلوز مبتلا شود ولی انتقال بیماری در شرایط طبیعی از انسان به انسان ممکن نیست.

او در خاتمه درباره پیشگیری از ابتلاء به این بیماری بیان داشت: اگر شیر به اندازه کافی جوشانده شود، حتی اگر دام بیمار باشد، باز هم از انتقال بیماری جلوگیری می‌شود. همچنین اگر شیر به اندازه کافی جوشانده نشده باشد، تمام محصولاتی که از شیر و ماست تهیه می‌‌شوند ازجمله دوغ، قره ‌قروت، کره، پنیر و کشک، خامه و بستنی هم می‌توانند بیماری ‌زا باشند. نکته مهم دیگر این است که اگر شیر پاستوریزه مصرف شود، نگرانی در مورد ابتلاء به بیماری تب مالت وجود ندارد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 8358
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید