مرکز بهداشت شهدای والفجر
ید سنجی نمک خوراکی در مدارس زیر پوشش مرکز بهداشت شهدای والفجر
مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر از انجام پایش میزان ید موجود در نمک خوراکی در مدارس متوسطه زیر پوشش مرکز با حضور کارشناس تغذیه این مرکز و دانش آموزان مقطع متوسطه، به مناسبت هفته پویش ملی تغذیه، خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، «الهام کاووسی» با اعلام این خبر گفت: ید یکی از مهمترین املاح برای سلامت بدن محسوب میشود و مصرف منابع آن، سلامت غده تیروئید را فراهم میکند. منبع اصلی آن آب و خاک است در نتیجه مواد غذایی کشت شده در آب و خاک فقیر از ید، نمی توانند میزان مورد نیاز بدن را تامین کنند.
او افزود: کمبود ید میتواند عوارضی از جمله گواتر، کم کاری تیروئید، کاهش ضریب هوشی، اختلالات تکلمی، شنوایی، شناختی و افزایش احتمال سقط و مرده زایی داشته باشد. از بهترین منابع این ماده می توان به غذاهای دریایی، شیر گاو، سبزیجات و تخم مرغ اشاره کرد.
کاووسی اظهار داشت: از آنجایی که سرانه مصرف غذاهای دریایی در کشور ما پایین است و آب و خاک نسبتا برای این ماده فقیر محسوب میشوند، استفاده از نمک یددار تصفیه شده تنها راه تأمین ید مورد نیاز بدن است.
مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر بیان داشت: به منظور پایش میزان ید موجود در نمک خوراکی برنامهای تحت عنوان ید سنجی نمک خوراکی در چندین مدرسه متوسطه در حضور کارشناس تغذیه، مربیان بهداشت و دانش آموزان انجام شد که طی این برنامه ضرورت مصرف نمک خوراکی یددار آموزش داده شد و پرسش و پاسخها در این زمینه انجام گرفت و پس از آن نمکها در سطح کلاس جمع آوری و با استفاده از کیت ید سنج، ید سنجی روی آنها انجام شد. معنی رنگهای ایجاد شده برای دانش آموزان شرح داده و در نهایت تأثیر نحوه نگهداری بر حفظ ید موجود در نمک عیننا از سوی دانشآموزان مشاهده گردید./م.اصل نژاد