مرکز بهداشت شهدای والفجر
کشف و معدوم سازی بیش از پنج تن آلوچه و لواشک غیر بهداشتی در شیراز
کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر در بازدیدهای نظارتی موفق به کشف و معدوم سازی بیش از 5 تن انواع آلوچه، لواشک و آلبالو فراوری شده دارای رنگ و افزودنی های شیمیایی غیر مجاز شدند.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، دکتر «علیرضا شریعتی» رئیس این مرکز گفت: از یک انبار، بیش از 5 تن انواع آلوچه، لواشک و آلبالو فراوری شده دارای رنگ و افزودنی های شیمیایی به علت نداشتن شرایط مناسب نگهداری و نداشتن مشخصات بهداشتی توقیف شد که با توجه به حجم و تنوع اقلام غیر بهداشتی اجناس در محل توقیف، مکان مذکور پلمب و پرونده متخلفان برای بررسی و اقدامات بعدی به شعبه 25 دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب اسلامی شیراز ارجاع داده شد.
دکتر شریعتی در ادامه افزود: این انبار که در یک واحد مسکونی فاقد حداقل شرایط بهداشتی و به صورت غیرمجاز تهیه و فراوری لواشک و آلوچه را انجام می داد و همچنین مشخصات جعلی بر روی محصول درج و به بسته بندی اقدام کرده بود، پلمب و غیرفعال و تجهیزات و مواد اولیه به وزن بیش از 5 تن تا اعلام نظر مقام قضایی در محل توقیف شد که پس از اعلام نظر کارشناس بهداشت و همچنین اعلام نتایج آزمایشگاهی مبنی بر عدم قابلیت مصرف انسانی، چهارشنبه 8 فروردین با اعلام رای دادگاه و صدور حکم قضایی مبنی بر معدوم سازی، این مواد خوراکی فاسد با ارزش بیش از 6 هزار و 650 میلیون ریال پس از انتقال به سایت دفن پسماند برمشور شیراز امحا و نابود شده و متصدی به مراجع قضایی معرفی گردید.
دکتر «علی اصغر مسیحی نژاد» کارشناس بهداشت و ایمنی مواد غذایی مرکز بهداشت شهدای والفجر بیان داشت: از آنجا که رنگ و اسانس کاربرد فراوانی در تهیه انواع مواد غذایی در مراکزی مانند قنادی ها، رستوران ها، مراکز طبخ دارند، اقدام به موقع کارشناسان بهداشت محیط و کشف این حجم از مواد غذایی دارای رنگ و اسانس غیر مجاز و جلوگیری از توزیع آن در بازار نقش به سزایی در حفظ سلامت عموم مردم داشته است.
کارشناس بهداشت و ایمنی مواد غذایی مرکز بهداشت شهدای والفجر با تاکید بر ممنوعیت جدی مصرف آلوچه و لواشک های غیر بهداشتی گفت: سال هاست پزشکان و محققان از عوارض جانبی مصرف رنگ های خوراکی مصنوعی سخن گفته اند و با تحقیقات بسیار ملاحظه کرده اند که مصرف رنگ های خوراکی مصنوعی عوارضی از جمله بیش فعالی کودکان، افزایش ابتلا به سرطان و بروز آلرژی در افراد را در پی دارد.
دکتر مسیحی نژاد افزود: مردم باید بدانند که میوه های به کار رفته در ترشیجات و انواع آلوچه ها به طور طبیعی دارای رنگ هستند که پس از فرایندهای مختلف مانند ترشی انداختن و تولید لواشک این رنگ طبیعی کم رنگ تر شده و حتی در برخی مواقع به طور کلی تغییر رنگ داده و رنگدانه ها تخریب می شوند، در حالیکه درخشش غیر طبیعی میوه های ترشی شده و انواع آلوچه هایی که به فروش می رسند، نشانه استفاده از رنگ های صنعتی برای رنگ و جلا دادن به آلوچه و لواشک ها است و بایستی از مصرف این گونه مواد غذایی به شدت خودداری کرد./م.اصل نژاد