متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1398/05/07
  • - تعداد بازدید: 134
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به همت مرکز بهداشت شهرستان شیراز شهدای والفجر انجام شد:

کاهش 11 درصدی ابتلاء به بیماری سالک در سال 1397

کاهش 11 درصدی ابتلاء به بیماری سالک در سال 1397

با توجه به اقدامات و برنامه ریزی های انجام شده میزان ابتلای به بیماری سالک در سال 1397 در مقایسه با سال 1395 در حدود 50 درصد و در مقایسه با سال 96 میزان 11 درصد کاهش در ابتلاء افراد به بیماری سالک رخ داده است.

به گزارش واحد روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان شیرازشهدای والفجر، علی محمد شاهیجانی مسوول واحد مبارزه با بیماری های واگیر این مرکز بهداشت با اعلام این خبر گفت: اقدام هایی از جمله: اجرای برنامه آموزشی، آغشته سازی پشه بندها، و آموزش خانه به خانه در مناطق سالک خیز شهرستان، هماهنگی با شهرداری های مناطق مختلف شیراز جهت کنترل فاضلاب روها، بهسازی اماکن و جمع آوری مخروبه ها در کاهش ابتلاء به این بیماری موثر بوده است.

او افزود: سالک یک بیماری پوستی است که بوسیله گزش پشه خاکی آلوده به نوعی انگل، منتقل می‌شود. سالانه حدود دو میلیون مورد بیماری در سراسر دنیا و از جمله ایران اتفاق می‌افتد. سالک در کشور ما در بسیاری از نقاط وجود داشته است.

مسوول واحد مبارزه با بیماری های واگیر این مرکز بهداشت گفت: سالک توسط گزش برخی گونه‌های پشه خاکی آلوده منتقل می‌شود. پشه خاکی بسیار کوچک است و اندازه آن حدود یک سوم پشه‌های معمولی می‌باشد و به سختی دیده می‌شود. در ایران دو نوع سالک شهری (نوع خشک) و روستایی (نوع مرطوب) وجود دارد.

شاهیجانی در خصوص انواع بیماری سالک اظهار داشت: یک نوع از بیماری سالک نوع شهری یا خشک است که مخزن بیماری به طور عمده بیماران مبتلا و بطور تصادفی سگ ها می‌باشند، و پشه خاکی ماده پس از خونخواری از اطراف زخم سالک، آلوده شده و در خونخواری مجدد در فرد سالم باعث انتقال بیماری می‌شود. نوع دیگر بیماری سالک نوع روستایی یا مرطوب است که در این بیماری موش‌های صحرایی مخزن بیماری می‌باشند و پشه خاکی ماده پس از خونخواری از موش صحرایی مبتلا، آلوده شده و در خوانخواری مجدد در فرد سالم باعث انتقال بیماری به او می‌شود.

او در خاتمه درباره علائم این بیماری بیان داشت: علائم بیماری سالک پس از چند هفته تا چند ماه از گزش پشه خاکی آلوده، به صورت برجستگی کوچک قرمز رنگی ظاهر شده که بتدریج بزرگ و بزرگتر شده و مرکز آن زخم می‌گردد. تعداد ضایعات بطور معمول یکی است ولی ممکن است متعدد نیز باشد. در سالک نوع روستایی ترشحات چرکی در روی زخم وجود دارد و اطراف آن قرمز و برجسته است که به همین دلیل به آن نوع مرطوب گفته می‌شود.در سالک نوع شهری ضایعه معمولاً بدون ترشح و چرک است لذا به آن نوع خشک نیز می‌گویند. احتمال عفونت ثانویه به باکتری‌ها نیز وجود دارد که در بیمار ایجاد عوارض منتشر کند. ضایعات در بیشتر مواقع بدون درد و خارش است.
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 8346
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید