متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1403/05/08
  • - تعداد بازدید: 85
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

کارگاه توانمندسازی با محوریت پیشگیری از خودکشی در مرکز بهداشت شهدای والفجر برگزار شد

کارشناس مسوول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت شهدای والفجر از برگزاری کارگاه آموزشی توانمندسازی در زمینه پیشگیری از خودکشی در سالن پیامبر اعظم(ع) این مرکز خبر داد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، «جهانتاب هادی زاده» با اعلام این خبر گفت: برگزاری کارگاه‌های آموزشی همیشه مفید و مورد توجه بوده است، زیرا شرکت کنندگان با توجه به شرایط کاری و استرس شغلی در معرض خطر بوده و این آگاه‌سازی و انتقال اطلاعات بسیار تاثیرگذار و در نتیجه باعث افزایش سطح آگاهی می‌شود.

او افزود: بیشتر مواقع تعاریفی که عموم از خودکشی دارند متفاوت است. خودکشی می‌تواند علل گوناگون و پیچیده‌ای داشته باشد علل خودکشی به اندازه تمام انسان‌ها گسترده بوده و هر کس دلیل خاص خود را برای رهایی از این دنیا دارد .این سؤال همیشه به وجود می‌آید که یک فرد به چه نقطه‌ای از رنج و عذاب می‌رسد که هم جرات و هم قصد پایان دادن ارادی به زندگی خود یعنی خودکشی را پیدا می‌کند.

مسوول واحد سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت شهدای والفجر اظهار داشت: هر عمل عمدی که فرد به خود وارد کند و منجر به مرگ می‌شود، خودکشی است‌، خودکشی از راه‌های متفاوتی اتفاق می‌افتد و خودکشی در جنسیت‌های مختلف متفاوت است.

 جهانتاب هادی زاده در رابطه با علت‌های خودکشی بیان داشت: فرایند خودکشی ابتدا از میل به آرزو شروع می‌شود، یعنی فرد افکار مرگ را در سر می‌پروراند و در مرحله‌ بعد طرح‌ریزی کرده و در پایان به مرحله‌ اقدام می‌رسد. خودکشی یک رویداد چند عاملی است، بیماری‌های روانی، عوامل استرس‌زا، اعتیاد و موارد دیگر از عوامل خودکشی محسوب می‌شود که طبق آمار، بیشترین تعداد، مربوط به رده سنی نوجوانان و جوانان است.

او در ادامه به راه‌کارهای کاهش خودکشی اشاره و خاطر نشان کرد: ساده‌ترین و در دسترس‌ترین راه درمان، تکنیک پیشگیری است و با روش "بتا" که مخفف شده بپرس، ترغیب کن، ارجاع بده است، در این تکنیک از فرد در مورد انگیزه‌ی او برای این کار سوال می‌شود، ترغیب کنید، یعنی از کسانی که فرد به آن‌ها اطمینان دارد یا شما فکر می‌کنید که افراد موثری هستند درخواست کمک کنید، مورد بعدی ارجاع دادن، یعنی همان مشاوره و منبع درمان است.

مسوول واحد سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت شهدای والفجر ضمن تاکید بر تدارک جلسات هدفمند با محوریت آموزش جلوگیری از افسردگی و خودکشی در عموم مردم، عنوان کرد: با برگزاری این‌چنین جلسات، برای عموم مردم، کمک می شود که چطور به هم نوعان خود که در معرض خودکشی هستند، شناسایی و کمک دهند./م.اصل نژاد

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 105838
کلیدواژه