مرکز بهداشت شهدای والفجر
کارگاه آموزشی خودمراقبتی در سلامت روان ویژه کارکنان شاغل در مرکز بهداشت شهدای والفجر برگزار شد
به مناسبت گرامیداشت هفته جهانی سلامت روان، کارگاه آموزشی با موضوع خودمراقبتی در سلامت روان ویژه کارکنان ستادی مرکز بهداشت شهدای والفجر در سالن پیامبراعظم (ع) این مرکز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، «جهانتاب هادی زاده» مسوول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد این مرکز گفت: هجدهم لغایت بیست و چهارم مهر 1403، گرامی داشت هفته سلامت روان با شعار "اولویت امروز ،سلامت روان در محیط کار" می باشد. در همین راستا کارگاه آموزشی ویژه کارکنان این مرکز برگزار در سالن پیامبر اعظم برگزار شد.
او در این کارگاه آموزشی اظهار داشت: در تعریف سلامت روان در محیط کار گفته اند؛ «پیشگیری از پیدایش مشکلات روانی در کارکنان و سالم سازی فضای روانی کار، به نحوی که هیچ یک از کارکنان به دلیل عوامل موجود در محل کار گرفتار آسیب روانی نشوند، هر یک از کارکنان از فعالیت ها و محل کار خود احساس رضایت کنند و علاقمند به آن محل باشند. همه کارکنان قادر به ایجاد روابط مطلوب با محیط کار و عوامل موجود در آن باشند و هر یک از کارکنان نسبت به خود، رؤسا، همکاران و به طور کلی نسبت به محیط کار خود و خصوصاً نسبت به جایگاه خود در آن اداره یا سازمان احساس مثبتی داشته باشند.» که برای تحقق این هدف لازم است به نکاتی توجه داشته باشیم.
هادی زاده با اشاره به نکات مورد توجه در سلامت روان کارکنان بیان کرد: با توجه به این که عموم مردم بیشتر وقت مفید خود را در محیط کار می گذرانند به همین دلیل شرایط محیط کار اهمیت بسیاری در تأمین سلامت جسمانی و روانی آنها دارد و به اختصار برخی از عوامل تاثیر زیادی در ایجاد استرس ناشی از کار دارند مانند؛ شرایط کاری، تراکم کاری، ابهام نقش، تعارض شغلی، مسوولیت، روابط با مافوق، روابط با زیردستان، روابط با همکاران وعدم امنیت شغلی می باشد.
او در ادامه مطالبی در خصوص استرس شغلی و نشانه های فرسودگی شغلی ارایه نمود و در پایان با برشمردن هر یک از عوامل ذکر شده جهت پیشگیری از استرس شغلی به همکاران توصیه کرد: به صورت روزانه لیستی از اهداف خود در محیط کار تهیه کنند و برحسب اولویت و درجه اهمیت شروع به انجام فعالیت نمایند .و مهارت های ارتباط موثر و خودنظم بخشی هیجانی را آموزش ببینند و همچنین در صورتی که علایم فرسودگی شغلی را تجربه کردند با پزشک یا کارشناس سلامت روان مشورت کنند./م.اصل نژاد
نظر دهید