متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/11/24
  • - تعداد بازدید: 336
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

چرا مصرف گوشت ماهی توصیه می شود؟

ماهی و آبزیان منبع خوبی از پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا ، امگا3، ویتامین D، آهن، ید، فسفر، سلنیوم است و سدیم و چربی اشباع کمی دارد.

ماهی و آبزیان منبع خوبی از پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا ، امگا3، ویتامین D، آهن، ید، فسفر، سلنیوم است و سدیم و چربی اشباع کمی دارد.

همین ویژگی ها سبب شده است ارزش غذایی ماهی افزایش یابد و در سلامت انسان نقش مهمی داشته باشد. چربی گوشت ماهی بر خلاف گوشت قرمز از  نوع  غیر اشباع می باشد. چربی اشباع سبب افزایش کلسترول، بیماری قلبی عروقی و فشار خون می شود.

ماهی به علت داشتن چربی غیر اشباع در سلامت عروق، کاهش فشار خون و در پیشگیری از اریتمی های قلبی نقش محافظت کننده را دارد. مصرف ماهی در مقادیر بالا نیز می تواند تری گلیسیرید خون را کاهش دهد. عمده چربی غیر اشباع ماهی از نوع امگا 3 می باشد. هر فرد روزانه بین 1.1 تا 1.6 گرم امگا3 می تواند مصرف نماید که مصرف یک تا دو وعده ماهی در هفته می تواند این نیاز را برآورده نماید.

با توجه به نقش امگا3 در بهبود عملکرد مغز و سلول های بینایی مصرف ماهی و آبزیان از مشکلات سنین سالمندی از جمله ابتلا به آلزایمر و مشکلات بینایی ناشی از بیماری دژنراسیون ماکولا (AMD) در سالمندان پیشگیری می کند. یکی از فواید مهم ماهی خواص ضد التهابی آن به واسطه وجود امگا 3 است. این خاصیت در کنار وجود ویتامین D در ماهی سبب پیشگیری از ابتلا به دیابت، افسردگی و بیماری خود ایمنی از جمله MS و آرتریت روماتوئید را می شود.

در دوره بارداری و شیردهی نیز مصرف ماهی بسیار ضرورت دارد. امگا3 موجود در ماهی در این دوران در تکامل سلول های مغز و بینایی جنین بسیار موثر است.

یکی از منابع غذایی مهم ید، آبزیان هستند با توجه به محدود بودن منابع غذایی حاوی ید مصرف این دسته از مواد غذایی در افراد با کمبود ید که مبتلا به گواتر و کم کاری تیروئید هستند بسیار توصیه می شود.

آبزیان همچنین منبع بسیار عالی از فسفر هستند، فسفر ماده مغذی است که همراه با کلسیم در تشکیل استخوان و بهبود رشد ضروری است.

پروتئین ماهی نسبت به سایر گوشت ها به راحتی هضم شده و جذب بالایی دارد، کارشناسان تغذی توصیه می کنند در هفته حداقل دو بار از خانواده ماهی یا آبزیان مصرف شود این توصیه در افراد سالمند، مادران باردار، شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد اهمیت بیشتری دارد.

در کنار تمام خواص آبزیان نوع پخت به حفظ ارزش های غذایی این دسته از ماده غذایی بسیار کمک می کند. طبخ آبزیان به صورت سرخ شده سبب افزایش وزن، بیماری های قلبی عروقی می شود. همچنین مصرف مداوم ماهی دودی نیز احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد در نتیجه توصیه می شود ماهی بیشتر  به صورت بخار پز یا تفت دادن در روغن کم طبخ شود. همچنین جهت افزایش ارزش غذایی پیشنهاد می گردد در کنار ماهی از انواع سبزیجات استفاده گردد./ فرناز باغبان کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 74318
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید