مرکز بهداشت شهدای والفجر
واحد سلامت روان، اجتماعی، اعتیاد مرکز بهداشت شهدای والفجر برگزار کرد
کمیته مرگ ناشی از خودکشی با هدف کاهش خودکشی در جامعه در سالن کوثر مرکز بهداشت شهدای والفجر برگزار شد.
کمیته مرگ ناشی از خودکشی با هدف کاهش خودکشی در جامعه در سالن کوثر مرکز بهداشت شهدای والفجر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، دکتر" امین نعمتی" معاون این مرکز در خصوص کاهش خودکشی در جامعه گفت: خودکشی به طور کلی دهمین علت فوت در تمام گروه های سنی و سومین علت فوت در جمعیت 15تا 24 سال است. میزان اقدام به خودکشی با افزایش سن کاهش می یابد، اما از طرفی خطر فوت ناشی از اقدام به خودکشی با افزایش سن بیشتر می شود. میزان اقدام به خودکشی در زنان بیشتر از مردان است، بنابراین خطر فوت ناشی از خودکشی در مردان بیشتر است.
او افزود: بر اساس سالنامه آماری سازمان پزشکی قانونی کشور در سال 1399 پنج هزار و 542 نفر به دلیل اقدام به خودکشی در کشور فوت کرده اند که معادل 6.6 فوت به ازای هر یکصد هزار نفر جمعیت است. این میزان کمتر از میانگین 9.48 فوت ناشی از خودکشی به ازای هر یکصد هزار نفر جمعیت جهان است که می بایست برنامه ریزی لازم در زمینه پیشگیری از خودکشی و مراقبت بیماران اعصاب روان داشته باشیم .
" جهانتاب هادی زاده" مسئول واحد بهداشت روان، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت شهدای والفجر گفت: سازمان بهداشت جهانی، چهار راهکار مؤثر را برای پیشگیری از خودکشی توصیه می کند، که شامل: شناسایی و درمان به موقع اختلالات روانپزشکی، کاهش دسترسی به روش های شایع و مهلک اقدام به خودکشی، ثبت مسئولانه موارد اقدام به خودکشی و فوت ناشی از آن و گزارش مسئولانه در رسانه ها است.
او افزود:خودکشی و اقدام به خودکشی عواقب وخیم هیجانی فشار ناشی از سوگواری تاثیر عمیق و طولانی مدت برای اعضاء خانواده و دوستان دارد. آنها از اقدام احتمالی بعدی نگرانند و احساس میکنند که در جهت پیشگیری از اقدام بعدی باید تلاش کنند. همچنین خودکشی هزینه قابل توجهی به جامعه تحمیل میکند که چیزی در حدود بیلیونها دلار در سال است.
هادی زاده اظهار داشت: بیماریهای روانپزشکی مهمترین عاملی است که شخص را مستعد به رفتار خودکشی میکند. افراد با بیماری روانی 10برابر بیش از افراد بدون بیماری خودکشی میکنند. در بیشتر کشورهای غربی بیش از 90% افرادی که با خودکشی میمیرند یک اختلال قابل تشخیص روانپزشکی دارند. در برخی کشورهای آسیایی مثل چین نسبت بیماریهای روانی در افراد خودکشی خیلی کمتر است ولی اختلال روانی هنوز نقش مهمی در رفتارهای خودکشی دارد.
مسئول واحد بهداشت روان خاطرنشان کرد: اختلالاتی که بیشترین ارتباط را با رفتارهای خودکشی دارند افسردگی و اختلال دو قطبی، سوء مصرف الکل، مواد، و اسکیزوفرنیا است.با این حال بیشتر افراد مبتلا به بیماریهای روانپزشکی خودکشی نمیکنند که این موضوع نشان میدهد که علیرغم خطر بالای خودکشی در این افراد، بیشتر آنها استرسهای زندگی یا دیگر استرسهایی که منجر به خطر بالای خودکشی میشود را تجربه نمیکنند.
در ادامه این نشست در رابطه با روند اجرای مطلوب برنامه سلامت روان و پیشگیری از خودکشی و علل و مسائل بروز این رفتار به بحث و بررسی و تبادل نظر پرداختند./ م.اصل نژاد
نظر دهید