متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/02/25
  • - تعداد بازدید: 173
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

هفته سلامت 1401، تغذیه سالم از مزرعه تا سفره

از ارتباط چاقی والدین با چاقی کودکان غافل نشوید.

 

از ارتباط چاقی والدین با چاقی کودکان غافل نشوید.

بر اساس هشدار سازمان بهداشت جهانی در کل دنیا آمار افراد درگیر چاقی و اضافه وزن در حال افزایش است ؛چاقی در کودکان و بزرگسالان به عنوان یکی از مهمترین مشکلات سلامت عمومی در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه مطرح می باشد.

فعالیت بدنی ناکافی و شرایط تغذیه ای نامطلوب به عنوان عمده ترین دلایل افزایش اضافی وزن بدن شناخته می شوند. اضافه وزن و چاقی میتواند خطر ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، کبد چرب، فشار خون و سرطان را در بزرگسالی چند برابر کند.

در کودکان، اضافه وزن و چاقی سبب کاهش اعتماد به نفس و گوشه گیری می شود، چرا که آنها مانند همسالان خود نمی توانند در بازی های گروهی شرکت کنند و حتی از سوی همسالان خود مورد تمسخر قرار می گیرند.

یافته ها نشان میدهد که کودکان با مادران دچار اضافه وزن یا چاقی، احتمال بیشتری دارد که دارای اضافه وزن یا چاقی شوند.

ارتباط بین وزن والدین و وزن کودک میتواند به وسیله اثر ژنتیک، محیط و فاکتور های رفتاری توجیه شود:

-اثر ژنتیک بر ایجاد چاقی و اضافه وزن میتواند از طریق اثر بر ذخیره سازی چربی ها یا مکانیسم سیری یا گرسنگی باشد.

-عوامل محیطی و رفتاری والدین با تاثیر بر مقدار کالری دریافتی، نوع مواد غذایی دریافتی و الگوی فعالیت میتواند بر تغییرات وزن در کودک موثر باشد.

جهت کنترل این عوامل، دبیرخانه سازمان جهانی بهداشت یک برنامه اقدام شتاب دهنده برای توقف چاقی ارایه نموده که در آن 4 راه کلی جهت پیشگیری از چاقی توصیه شده:روزانه پنج یا شش وعده میوه و سبزی بخورید، غذاهای فرآوری شده را از رژیم غذایی خود حذف کنید و از محصولات غلات کامل استفاده کنید، 30دقیقه در روز ورزش کنید، کالری هایی که می سوزانید در مقابل کالری دریافتی خود متعادل کنید. / مهدیه فرید،کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 60338
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید