متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1403/03/27
  • - تعداد بازدید: 100
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان های شایع در مردان

تغذیه یکی از مهم ترین جنبه های اثرگذار بر سلامت مردان می باشد که متاسفانه به علل مختلف مورد غفلت قرار گرفته است.

 

کوتاه بودن حضور مردان در منزل، محدودیت دسترسی آنان به غذاهای خانگی و میوه و سبزی، قرار گرفتن در معرض هوای آلوده در محیط های کار، دسترسی کمتر مردان به آموزش های تغذیه از مهم ترین علل به خطر افتادن سلامت مردان و بی توجهی به تغذیه مناسب این گروه می باشد.

با توجه به هفته ملی سلامت مردان و نامگذاری یکی از روزهای این هفته به سرطان های شایع در مردان مانند سرطان های معده، پروستات، مثانه  به بررسی نقش تغذیه در هر یک از این سرطان ها می پردازیم.

توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از سرطان پروستات

  1. رعایت رژیم غذایی کم چرب با کاهش مصرف چربی حیوانی و اشباع
  2. ایجاد تعادل در مصرف پروتئین از منابع حیوانی با کاهش مصرف گوشت قرمز
  3. ایجاد تعادل در مصرف لبنیات و استفاده از لبنیات کم چرب
  4. استفاده از گوجه فرنگی که حاوی لیکوپن می باشد
  5. استفاده از سبزیجات خانواده کلم
  6. استفاده از منابع غذایی غنی از اسید چرب امگا 3 مانند ماهی
  7. استفاده از حبوبات و غلات کامل مانند نان سبوس دار، برنج قهوه ای، غلات تهیه شده از آرد کامل
  8. استفاده از محصولات سویا مانند آجیل سویا و شیر سویا که حاوی ایزوفلاون می باشند

توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از سرطان مثانه

  1. مصرف کافی مایعات
  2. عدم استعمال دخانیات
  3. استفاده از انواع سبزی ها و میوه ها به ویژه گل کلم، کلم بروکلی، فلفل سبز و مرکبات
  4. رعایت رژیم غذایی کم چرب  با کاهش مصرف غذاهای سرخ شده و استفاده از غذاهای آب پز، بخارپز یا تنوری
  5. پرهیز از مصرف غذاهای نیترات دار مانند سوسیس، کالباس و غذاهای کنسروی
  6. محدودیت مصرف نمک، الکل و مواد حاوی کافئین
  7. مصرف غذاهای حاوی اسید فولیک مانند سبزیجات با برگ سبزتیره، پسته، حبوبات و غلات کامل

توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از سرطان معده

  1. نگه داشتن وزن در محدوده نرمال؛ نمایه توده بدنی 25-5/18
  2. مصرف وعدههای کوچک و منظم در طول روز
  3. مصرف پروتئین کافی از منابعی مثل گوشت سفید، تخم مرغ، لبنیات کم چرب
  4. استفاده از حبوبات و غلات کامل مانند نان سبوس دار، برنج قهوه ای، غلات تهیه شده از آرد کامل
  5. محدود کردن مصرف شیرینی و شکرهای افزودنی
  6. پرهیز از مصرف غذاهای نیترات دار مانند سوسیس، کالباس و غذاهای کنسروی
  7. استفاده کافی از سبزیجات و میوه ها/  زهرا میرزائی، کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر
  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 103828
کلیدواژه