متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1402/02/18
  • - تعداد بازدید: 45
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

نشست آموزشی با حضور رابطان متخصص ادارات در خصوص آسم و آلرژی

آسم یک معضل بهداشتی برای تمامی جوامع اعم از توسعه یافته و در حال توسعه به شمار می رود.

آسم یک معضل بهداشتی برای تمامی جوامع اعم از توسعه یافته و در حال توسعه به شمار می رود.

 

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر؛ دکتر «نگار میرزاد» مسوول پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر این مرکز گفت: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیش 334 میلیون نفر در سراسر دنیا به این بیماری مبتلا هستند و سالانه بیش از 300 هزار نفر در جهان به علت آسم، جان خود را از دست می دهند.

او افزود: متاسفانه شیوع این بیماری در جهان رو به افزایش می باشد و پیش بینی می شود که طی یک دهه آینده حدودا 25 درصد به آمار مبتلایان به آسم افزوده شود در کشور ما بر اساس آخرین مطالعات، شیوع علایم در کودکان 11 درصد می باشد که البته آسم در بالغین حدود 9 درصد است. این میزان در کلان شهرها و شهرهای دارای آلودگی هوا به مراتب بیشتراست.

مسوول پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر اظهار داشت: با توجه به این که آموزش راه های پیشگیری، تشخیص و کنترل این بیماری از اهمیت ویژه ای برخوردار است کلاس آموزشی برای رابطان متخصص ادارات برگزار شد.

دکتر میرزاد بیان کرد: در این برنامه آموزشی درخصوص تعریف بیماری آسم، علایم و نشانه های این بیماری راه های تشخیص وکنترل آن برای شرکت کنندگان توضیحات لازم ارائه شد.

«رقیه سجادیان» کارشناس برنامه آسم مرکز بهداشت شهدای والفجر گفت: این بیماری یک اختلال التهابی مزمن و غیر واگیر راه های هوایی است که در آن بیمار به طور مکرر دچار سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه و احساس فشار بر روی قفسه سینه می شود.

او اظهار داشت: علت اصلی این بیماری ناشناخته است ولی تحقیقات نشان داده است که ترکیبی از عوامل؛ ژنتیکی و محیطی در بروز این بیماری نقش دارند. وجود سابقه آسم، اگزما، آلرژی بینی و آلرژی غذایی در اعضای خانواده یعنی وجود استعداد آلرژی یا آتوپی احتمال بروز آسم را در سایر افراد خانواده افزایش می دهد .

سجادیان عنوان کرد: اسپیرومتری مهم ترین و رایج ترین آزمونی است که به منظور ارزیابی عملکرد ریه ها در تشخیص بیماری آسم مورد استفاده قرار می گیرد. این تست حجم و سرعت ورود و خروج هوا از راه های تنفسی را به هنگام دم و بازدم اندازه گیری می کند. در افراد مبتلا به آسم به دلیل وجود انسداد در راه های هوایی، حجم و سرعت ورود و خروج هوا از راه های هوایی کاهش پیدا می کند. در بعضی از موارد ممکن است برای تشخیص بیماری، از آزمون های اضافه دیگری نظیر تست چالش ورزش یا تست متاکولین نیز استفاده گردد./م.اصل نژاد

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 78280
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید