مرکز بهداشت شهدای والفجر
نشست آموزشی بانوان شاغل در ادارات با موضوعات پویش ملی سلامت، اهمیت غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان سینه و شیوه زندگی سالم برگزار شد
هشتاد و نه نفر از بانوان شاغل در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، هتل بزرگ شیراز، موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام شیراز با پویش ملی سلامت، اهمیت غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان سینه و شیوه زندگی سالم آشنا شدند.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، مهندس «جمال دهقان فرد» مسوول واحد سلامت خانواده و جمعیت این مرکز، با اشاره به اهداف اجرای پویش ملی سلامت گفت: این پویش در ابتدا با هدف آموزش بیشتر و ارتقای سطح سواد سلامت مردم و سپس شناسایی کامل افراد و بیماران دیابتی و فشار خون بالا و همچنین کنترل بیشتر این دسته از بیماران درحال برگزاری است.
او افزود: با توجه به این که دو بیماری فشارخون بالا و دیابت، قاتلان خاموشی هستند؛ در بسیار از موارد به خصوص در افرادی که سن زیر ۳۰ سال دارند، بدون علامت هستند.
مسوول واحد سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت شهدای والفجر ادامه داد: از آن جا که بیماری فشار خون و تشخیص به موقع برای همه سنین مهم است به همین علت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پویش ملی سلامت را با هدف تشخیص زودرس و درمان به موقع؛ از ۲۰ آبان ماه در سرتاسر کشور آغاز کرده است. در این طرح سنجش فشار خون، مراجعه به پزشک و سنجش قند خون کاملا رایگان است، بنابراین فرصتی است تا وضعیت سلامت خود را از نظر فشار خون و دیابت کنترل کنیم.
«مریم یارپزشکان» کارشناس سلامت میانسالان مرکز بهداشت شهدای والفجر در خصوص اهمیت غربالگری و تشخیص زود هنگام سرطان سینه و شیوه زندگی سالم خاطر نشان کرد: سرطان سینه شایعترین نوع سرطان در بین بانوان و دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان میباشد.
او اظهار داشت: تشخیص به موقع آن تا حد زیادی میتواند در روند درمان کمک کننده باشد. آموزشهای مناسب به بانوان و انجام غربالگریهای سرطان سینه میتواند باعث تشخیص زودرس و کاهش مرگهای ناشی از سرطان سینه در بانوان شود، شناسایی سرطان سینه در مراحل اولیه بسیار با اهمیت است. غربالگری سرطان سینه یکی از روش های شناسایی سرطان سینه است.
او هدف از غربالگری را استفاده از یکسری آزمایش و روش های معاینه ی پزشکی به منظور شناسایی و تشخیص سرطان قبل از ظهور علایم بیماری در فرد اعلام کرد و گفت: زمانی که علایم سرطان ظهور کنند ممکن است به نقاط دیگر بدن انتشار یافته باشند ولی اگر سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود درمان آن ساده تر خواهد بود و زندگی فرد نجات پیدا می کند.
یارپزشکان در پایان در خصوص عوامل خطر سرطان پستان و پیشگیری از آن عنوان کرد: هر کسی میتواند برای کاهش خطر سرطان و دیگر بیماریهای مزمن، تغییراتی را در شیوه زندگی خود ایجاد کند. افراد در معرض خطر باید به خاطر داشته باشند که ترکیبی از عوامل از جمله عوامل ژنتیکی، محیطی و شیوه زندگی برای ایجاد سرطان موثر هستند.
کارشناس سلامت میانسالان مرکز بهداشت شهدای والفجر بیان داشت: مهم ترین توصیههای خود مراقبتی برای پیشگیری از سرطان پستان شامل وزن متعادلی داشته باشید، از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ کرده، نمک زده و آماده حاوی مواد نگهدارنده، ترشی و کنسروها پرهیز کنید یا مصرف آن ها را کاهش دهید، میوه، سبزیجات، غلات و گوشت ماهی را بیشتر مصرف کنید چرا که می توانند با افزایش سطح آنتی اکسیدانها سبب کاهش بروز سرطان شوند، حداقل 30 دقیقه در روز فعالیت ورزشی داشته باشید، از مصرف الکل و سیگار پرهیز کنید، در صورت دارا بودن فرزند شیرخوار، شیردهی از پستان را مورد توجه قرار دهید./م.اصل نژاد
نظر دهید