متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1403/07/03
  • - تعداد بازدید: 42
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

نشستی پیرامون تغذیه در گروه های سنی با حضور مراقبان سلامت و بهورزان برگزار شد

مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر از برگزاری نشستی پیرامون تغذیه در گروه های سنی با حضور مراقبان سلامت و بهورزان در سالن پیامبر اعظم (ع) این مرکز خبر داد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، «الهام کاووسی» با اعلام این خبر گفت: با توجه به اهمیت تغذیه در گروه های سنی مختلف و به منظور افزایش آگاهی و عملکرد مراقبیان سلامت شهری و روستایی، نشستی پیرامون تغذیه در گروه های سنی برگزار شد.

او افزود: بررسی وضعیت موجود در برنامه بهبود تغذیه یکی از اولویت هایی هست که در برنامه ریزی و رسیدن به اهداف تعیین شده در برنامه عملیاتی به ما کمک می کند.

کاووسی بیان داشت: مهم ترین مشکلات جمعیت زیر پوشش مراکز را چاقی و اضافه وزن در گروه نوجوانان، جوانان، میانسالان و سالمندان می باشد. 30 درصد نوجوانان الگوی نامناسب مصرف لبنیات و 37درصد آنان الگوی نامناسب از نظر مصرف تنقلات دارند. آموزش تغذیه از سوی تیم سلامت می تواند به سلامت همه گروه های سنی به ویژه نوجوانان کمک کرده و باعث کاهش شیوع چاقی و اضافه وزن در این گروه سنی شود.

او اظهار داشت: سبد غذایی می بایست حداقل نیاز افراد به انرژی، پروتئین، چربی و ریزمغذی ها را برای انجام فعالیت فیزیکی سبک برای افراد فراهم نماید و برای گروه های آسیب پذیر مانند کودکان، مادران باردار و شیرده، سالمندان و معلولان برنامه تغذیه تکمیلی و یا درمانی در نظر گرفته شود تا علاوه بر تامین نیازهای تغذیه ای افراد، از بروز و شیوع سوء تغذیه جلوگیری گردد.

مسوول واحد بهبود تغذیه خاطر نشان کرد: بسته تکمیلی برای کودکان نیز هر 2 روز یک بسته در مرحله اول تا سوم داده می شود. پیشگیری از کمبود ریزمغذها در شرایط بحران با تامین مکمل هایی مانند مگادوز ویتامین آ، مولتی ویتامین، آهن و اسید فولیک برای گروه های آسیب پذیر ضروری می باشد.

 در ادامه کارشناسان واحد بهبود تغذیه در خصوص تاثیر بحران های مختلف بر وضعیت تغذیه، امدادهای تغذیه ای، مدیریت تغذیه قبل از بحران، حین بحران و بعد از بحران و ویژگی های سبد غذایی مناسب برای توزیع در جمعیت آسیب دیده، تغذیه گروه های سنی از کودکی تا بزرگسالی، تشخیص سوء تغذیه و نحوه ارجاع به پزشکان و کارشناسان تغذیه آموزش های لازم را ارائه نمود همچنین خواستار ارجاع به موقع و پیگیری های لازم مراجعان از سوی مراقبان سلامت شدند.

در پایان نشست، شاخص های مربوط به مراکز خدمات جامع سلامت بررسی، بحث و مورد تبادل نظر قرار گرفت./م.اصل نژاد

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 109099
کلیدواژه