مرکز بهداشت شهدای والفجر
مشکلات شایع در روزه داری و توصیه های تغذیه ای
در ماه مبارک رمضان با توجه به تغییر ساعت و نوع وعده های غذایی ،برخی افراد دچار مشکلاتی می شوند
در ماه مبارک رمضان با توجه به تغییر ساعت و نوع وعده های غذایی ،برخی افراد دچار مشکلاتی می شوند که با اصلاح تغذیه می توان از بروز این مشکلات پیشگیری و یا آنها را درمان کرد:
-یبوست: یبوست می تواند باعث هموروئید و سوءهاضمه همراه با احساس پری معده شود.
از دلایل ایجاد یبوست می توان مصرف زیاد غذاهای تصفیه شده مانند نان لواش و فانتزی و کاهش مصرف آب و غذاهای حاوی فیبر نام برد.
برای درمان یبوست باید از مصرف زیاد غذاهای تصفیه شده که از آرد سفید تهیه شده اند پرهیز کرد، مصرف آب را افزایش داد ، از نانهای سبوس دار مانند نان جو و سنگگ استفاده کرد، مصرف میوه ها و سبزی ها را افزایش داد.
- سوء هاضمه و نفخ :
از دلایل ایجاد سو هاضمه و نفخ :مصرف زیاد غذاهای چرب، سرخ کردنی و ادویه دار، مصرف تخم مرغ، کلم، عدس، نوشابه های قندی گازدار مانند کولاها و یا حبوباتی که قبل از پخت در آب خیسانده نشده باشد ایجاد نفخ می کنند.
با پرهیز از مصرف غذاهای چرب و نوشابه های گازدار و مصرف غذاهای ساده و آب می توان سو هاضمه و نفخ را درمان کرد.
-افت فشارخون: تعریق زیاد، ضعف، کاهش انرژی، رنگ پریدگی، سرگیجه که ممکن است در ساعات نزدیک به افطار اتفاق بیفتد از علائم افت فشارخون است. از جمله دلایل ایجاد افت فشار مصرف کم مایعات و نمک می باشد.
درمان افت فشار با خنک نگه داشتن فرد و افزایش مصرف مایعات و نمک (با توجه به بیماری قلبی عروقی ) امکان پذیر است.
- سردرد:
دلایل بوجود آمدن سردرد : عادت به کافئین و تنباکو و قطع آن،خستگی و عدم استراحت و خواب کافی، از دست دادن آب بدن، گرسنگی و افت قندخون یا افت فشارخون.
از راه های درمان و جلوگیری از سردرد: مصرف آب و مایعات کافی، مصرف سبزیجات در وعده سحری، مصرف قهوه و چای قبل از ورود به ماه مبارک رمضان کم کم کاهش یابد، درمعرض نور خورشید کمتر قرار گیرند و درصورت اجبار از عینک و کلاه استفاده کنند.
"الهام کاووسی" مسئول بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شیراز شهدای والفجر
نظر دهید