متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1400/08/04
  • - تعداد بازدید: 224
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

زنان و سلامت باروری در بحران کرونا، زنان و واکسیناسیون علیه بیماری کووید 19

برگزاری نشست آموزشی به صورت مجازی در محیط ( Sky room- online) به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان ایران در اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس

 

مسئول واحد بهداشت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز از برگزاری نشست آموزشی به صورت مجازی در محیط  ( Sky room- online)  به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان ایران در اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس خبر داد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، دکتر " نزهت کاظمی" با اعلام این خبر گفت: با هدف ارتقاء سلامت بانوان،  نشست آموزشی در اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس به صورت مجازی در محیط ( Sky room- online) برگزار گردید.

وی در ادامه عوامل زمینه ای که ریسک ابتلا به بیماری شدید کووید را در زنان باردار و یا زنانی که اخیرا زایمان کرده اند را بالا می برد برشمرد و گفت: ابتلا به بیماریهای زمینه ای، سن بالاتر از 35سال، زندگی یا کار در اجتماعی با تعداد زیاد موارد کووید 19، زندگی یا کار در اجتماعی با پوشش ناکافی برای واکسیناسیون کووید 19 ، کار در شرایطی که امکان فاصله گذاری مناسب وجود ندارد می تواند از عوامل باشد که ریسک ابتلا به بیماری شدید کووید 19 را بالا می برد.

مسئول واحد بهداشت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت شهدای والفجر گفت : بسیار مهم است که زنان باردار از اقدامات احتیاطی برای محافظت از خود در برابر کووید19- استفاده کنند و علائم احتمالی (از جمله لرز، تب، سرفه یا مشکل در تنفس) را به مراکز ارائه دهنده خدمات درمانی گزارش دهند .

کاظمی گفت: روشهای مهم پیشگیری از انتقال کووید 19 عبارتند از:  واکسیناسیون، استفاده از ماسک بر روی دهان و بینی، رعایت یک و نیم متر فاصله از افرادی که با شما زندگی نمیکنند، پرهیز از حضور در اماکن شلوغ و بدون تهویه، شستشوی مکرر دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کننده در جایی که امکان شستشو نیست .

"مریم یارپزشکان" کارشناس سلامت میانسالان مرکز بهداشت شهدای والفجر در خصوص شرایط شیردهی مادر مبتلا به کووید 19 گفت: از جمله کارهایی که مادر مبتلا به کووید- 19 می تواند  در زمان شیردهی به نوزاد خود انجام دهد، بهداشت تنفسی را هنگام شیر دادن رعایت کند و در صورت دسترسی ماسک بپوشند، دستها را قبل و پس از لمس کردن کودک بشویند، بطور مرتب سطوحی را که با آنها در تماس هستند تمیز و ضدعفونی کنند.

یارپزشکان اظهار داشت: بطور کلی آنچه ما در مورد واکسن کووید باید بدانیم این است که: واکسن کووید به ما در برابر ابتلا به کووید، ابتلا به فرم شدید بیماری و مرگ ناشی از بیماری حتی در نوع دلتا کمک میکند، دریافت واکسن علاوه بر اینکه به خود ما کمک میکند به اطرافیان ما هم کمک میکند که کمتر با ویروس مواجه شوند، واکسیناسیون وقتی کامل است که حداقل دو هفته از نوبت دوم گذشته باشد، اگر ما بطور کامل واکسینه شده باشیم می توانیم بسیاری از فعالیت های قبل را از سر بگیریم ولی هنوز احتیاج به پوشیدن ماسک و حفظ فاصله فیزیکی داریم بخصوص برای حفاظت بیشتر نسبت به گونه دلتای ویروس، بعد از تزریق واکسن ممکن است دچار عوارض شویم. این عوارض طبیعی بوده ناشی از واکنش سیستم ایمنی ما در مقابل واکسن است و در عرض چند روز برطرف می شود .

در ادامه کارشناس سلامت میانسالان مرکز بهداشت شهدای والفجر در خصوص زنان و سلامت باروری در بحران کرونا (روابط زناشویی ایمن و سالم، بارداری، زایمان)، زنان و واکسیناسیون بیماری کووید 19 ( اهمیت واکسیناسیون و رفع باورهای غلط، دریافت اطلاعات صحیح درباره عوارض واکسیناسیون و مدیریت آن )، شعار هفته ملی سلامت بانوان ایران "زنان ، مدیریت سلامت ، مهارکرونا"  توضیحاتی ارائه داد .

این نشست با شرکت 290 نفر از کارکنان کتابخانه ها در استان فارس و پرسنل مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های سلامت در سطح استان فارس و سایر نقاط کشور به صورت مجازی برگزار گردید .

 

محمدعلی واعظ زاده-مسئول روابط عمومی مرکز بهداشت شیراز شهدای والفجر

 

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 49326
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید