متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/01/31
  • - تعداد بازدید: 177
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

راهکارهای افزایش مصرف شیر و لبنیات در کودکان و نوجوانان

شیر و لبنیات به علت دارا بودن مواد مغذی از جمله کلسیم یکی از گروه های غذایی غیر قابل جایگزین می باشد .


شیر و لبنیات به علت دارا بودن مواد مغذی از جمله کلسیم یکی از گروه های غذایی غیر قابل جایگزین می باشد به طوری که هیچ مکملی جای لبنیات مخصوصا شیر را برای کودکان نمی گیرد. علاوه بر این، مدت زمان هضم و جذب شیر توسط بدن حدود 3 تا 4 ساعت است. بهترین زمان برای مصرف شیر قبل از خواب است تا در طول خواب، بدن با جذب آن نیاز پروتئینی خود را تامین کند. بهتر است شیر و لبنیاتی که با ویتامین D غنی شده اند برای کودکان استفاده شود زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.

متاسفانه میزان مصرف لبنیات در کودکان و دانش آموزان (به دلیل اینکه از خوردن این گروه غذایی ممانعت می کنند) کم می باشد. راهکارهای زیر نقشی موثری در افزایش مصرف این گروه غذایی دارد:

v      در طول روز به جای شیر از جانشین های آن مانند ماست، دوغ ، پنیر و کشک استفاده شود. این مواد غذایی نیز دقیقا خواصی مشابه شیر داشته و شاید پذیرش آن ها برای کودکان و دانش آموزان بیش تر باشد.

v      استفاده از بستنی هایی که با شیر پاستوریزه تهیه شده اند نیزتوصیه می شود البته شایان ذکر است مقدار قند بستنی بالاست، بنابراین توصیه می شود که در مصرف آن زیاده روی نگردد.

v      شیر را می توان با اضافه کردن مقداری موز یا کمی کاکائو مزه دار کرد تا میل کودک به خوردن آن افزایش یابد.

v      بعضی از کودکان با مزه شیر مشکل ندارند اما رنگ سفید آن را دوست ندارند این کودکان شیرهای بسته بندی را به راحتی می خورند اما از خوردن شیری که داخل لیوان ریخته شده است ممانعت می کنند. استفاده از لیوانهای نی دار به بعضی از کودکان در خوردن شیر کمک می کند.

v      مصرف دوغ پروبیوتیک برای کودکان علاوه بر اینکه موجب تحکیم بافت استخوان ها و افزایش استحکام دندان می شود، اگر به صورت روزانه و منظم مصرف گردد احتمال ابتلا به عفونت هایی مثل عفونت گوش و سینوس در آنها کمتر می شود.

v      استفاده از پونه و نعنا در هنگام مصرف دوغ، به هضم غذا و ترشح شیره معده کمک کرده و نفخ حاصل از نوشیدن دوغ و نیز دل پیچه را برطرف می کند.

v      می توان شیر را به غذاهایی چون سوپ، شیربرنج و کیک، همچنین پنیر را بصورت رنده شده به ماکارونی، سوپ اضافه نمود. / "فرشته خورسند" کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر

 

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 58648
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید