متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1402/10/05
  • - تعداد بازدید: 342
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

خود مراقبتی در افسردگی

افسردگی عبارت است از شرایطی که در آن، فرد احساس حزن، ناامیدی و عدم وجود قدرت می کند.

«احساس تنهایی می کنم، نمی خوام دوستامو ببینم، حدس می زنم اونا منو رها کردن، احتمالاً منو دوست ندارن، همیشه می خوام گریه کنم، خسته ام و نمی تونم به چیزی علاقه نشون بدم. حتی نمی تونم کارای ساده ای که به نظر بقیه آسونه رو انجام بدم».

افسردگی چیست؟

افسردگی عبارت است از شرایطی که در آن، فرد احساس حزن، ناامیدی و عدم وجود قدرت می کند.

 هر فردی ممکن است در معرض افسردگی قرار گیرد. شدت افسردگی ممکن است از کم تا زیاد متفاوت باشد؛ وقتی شدت افسردگی کم باشد فرد زندگی عادی خود را انجام می دهد، اما وقتی افسردگی شدید شود نمی تواند به زندگی عادی خود ادامه دهد و به افکاری مثل مرگ، آسیب زدن به خود و دیگری حتی افکار خودکشی نیز فکر می کند. افسردگی مانند ابری است که همه چیز را در زندگی فرد تیره کرده و لذت زندگی را از او می گیرد؛ اما خوشبختانه افسردگی قابل درمان است.

علایم و نشانه های افسردگی

برخی از نشانه ها و علایمی که ممکن است در صورت ابتلا به افسردگی تجربه کنید عبارتند از:

احساس ناراحتی، از دست دادن علاقه به موضوعاتی که پیش از این، جذاب و لذت بخش بودند. گریه زیاد یا احساس ناتوانی برای گریستن، احساس تنهایی حتی اگر در جمع باشید. خستگی و کمبود انرژی، بیقراری، مشکلات خواب،

احساس بد در ساعت های به خصوصی از روز معمولاً صبح، کاهش یا افزایش اشتها و وزن، از دست دادن اعتماد به نفس، منتظر اتفاقات ناگوار بودن و داشتن افکار منفی یا غم انگیز، احساس یأس و ناامیدی، افکاری در مورد مرگ و خودکشی، کاهش حافظه و تمرکز.

البته هر کسی که به بیماری افسردگی مبتلا باشد، همه این علایم را همزمان نخواهد داشت. همچنین ممکن است این احساسات و افکار را تا مدتی پس از، از دست دادن عزیزان خود یا برخی مشکلات زندگی، تجربه کنید که معمولا به مرور زمان حل و فصل می شوند. چنین شرایطی برای مدت محدود، امری طبیعی است؛ اما اگر این احساسات خیلی شدید باشند یا برای مدت طولانی ادامه یابند، احتمالا نشانه پیشرفت افسردگی هستند. اکثر مردم گفتگو در مورد این احساسات را با فردی که به آنان اهمیت می دهد، مفید می دانند.

چه چیزی سبب افسردگی می شود؟

افسردگی علت مشخصی ندارد و معمولا بیش از یک دلیل برای وقوع آن وجود دارد. این دلایل از فردی به فرد دیگر متفاوت اند. مانند: حوادث ناراحت کننده زندگی مانند تنها بودن، فقر و بیکاری، مهاجرت، از دست دادن عزیزان، بیماری جسمی، از طرفی حوادثی که شما فکر می کنید خوب و مثبت هستند از قبیل: ازدواج کردن، شروع به کاری جدید، زایمان مانند آنچه که در افسردگی پس از زایمان دیده می شود، می توانند به عنوان یک عامل استرس زا برای شروع افسردگی عمل کند.

 

چگونه می توانم به خود کمک کنم تا احساس بهتری داشته باشم؟

1- فعال باشید. فعالیت جسمی بسیار مفید است. ورزش کنید، پیاده روی کنید، بدوید، دوچرخه سواری کنید، هر آنچه که فعالیت شما را افزایش می دهد، می تواند کمک کند تا شما احساس بهبودی داشته باشید.

2- با دیگران صحبت کنید.

سعی کنید احساساتتان را با نزدیکان خود در میان بگذارید. آن ها حتی می توانند تنها با گوش دادن به گفته هایتان به شما کمک کنند تا به مسایل فکر کنید و راه های جدیدی پیدا کنید.

3- مراقب خودتان باشید.

مواظب باشید که در مقابل وسوسه های کنار آمدن با افسردگی از طریق نوشیدن الکل و سوء استفاده از داروهای غیرمجاز مقاومت کنید. شاید آن ها در کوتاه مدت موثر باشند اما در دراز مدت خودشان تبدیل به مشکل می شوند.

چه درمانی برای افسردگی وجود دارد؟

روش های اساسی برای کمک حرفه ای به بیماران افسرده شامل موارد زیر است:

پزشک ممکن است برای درمان؛ از دارو درمانی، روان درمانی و یا ترکیبی از این دو روش استفاده نماید.
مشاوره:  پزشک ممکن است شما را به متخصصان سلامت روان ارجاع دهد که ممکن است روانشناس یا روانپزشک باشد.
مشاوره بر اساس نیازهای هر فرد تنظیم می شود. آموختن مهارت های زندگی نیز می تواند برای شما بسیار کمک کننده باشد. البته مدتی طول می کشد تا مزایای مشاوره منظم را احساس کنید، اما این نوع درمان تا کنون به بسیاری از مردم کمک کرده است و می تواند بسیار موثر واقع شود.

دارو درمانی: نوع دیگری از درمان، استفاده از داروهای ضد افسردگی است که از سوی پزشکان عمومی و یا روانپزشکان تجویز می شوند و برای درمان بسیاری از مبتلایان به افسردگی موثر بوده اند.

برخلاف عقیده عموم، این داروها اعتیادآور نیستند و معمولاً پس از گذشت چند ماه، زمانی که علایم افسردگی فروکش کردند، با مشورت پزشک می توان مصرف آن ها را متوقف کرد. دانستن این موضوع مهم است که شروع و قطع مصرف داروهای ضد افسردگی به صورت خودسرانه و بدون نظر پزشک می تواند آسیب زننده باشد.

در صورتی که افسرده هستید از کجا می توانید کمک بگیرید؟

اگر فکر می کنید که ممکن است افسرده باشید، پزشک خانواده یا پزشک عمومی شما بهترین فردی است که در مرحله اول می توانید با او صحبت کنید. پیگیری و مراقبت های بعدی از سوی کارشناس سلامت روان یا مراقب سلامت انجام می شود.

توصیه های خودمراقبتی طب ایرانی در افسردگی

طب ایرانی در خصوص سبک زندگی سالم و پیشگیری و درمان بیماری ها، راهکارهای متعددی را ارایه می دهد، بدیهی است بررسی دقیق علت هر شکایت و انتخاب بهترین راهکار با بهره گیری از دستورهای طب رایج و طب ایرانی باید مدنظر قرار گیرد.

خوردنی ها و نوشیدنی های توصیه شده در اضطراب و افسردگی:

  • مصرف روزانه بادام به صورت فرنی یا حریره و یا شیر بادام
  • مصرف روزانه سیب به صورت میوه خام، مربا، شربت، فالوده، رب و دمنوش
  • شربت نارنج و بالنگ به همراه عرقیجات شادی آور و آرامبخش مانند عرق بیدمشک و بهارنارنج
  • مصرف دمنوش های به، بابونه، بهارنارنج به صورت روزانه توصیه می شود.

تدابیر توصیه شده در زمان اضطراب و افسردگی:

  • مصرف روزانه 1تا 2 لیوان از مخلوط عرق بیدمشک و بهار نارنج با یک قاشق چایخوری تخم فرنجمشک توصیه می شود.
  • ماساژ و بادکش سراسری بدن روزی یک بار انجام شود./ «جهانتاب هادی ازده» مسوول واحد سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت شهدای والفجر
  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 92063
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید