متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1403/07/23
  • - تعداد بازدید: 105
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

تفاوت نان کامل با سایر نان ها چیست؟

بهترین نانی که از آرد گندم می توان تهیه کرد نان کامل است.

نان کامل از آردی تهیه می شود که هر سه بخش دانه گندم (سبوس، جنین، آندوسپرم) در آن حفظ می شود و چنین نانی از پروتئین، کلسیم، آهن و ویتامین بالایی برخوردار می باشد.

در دهه های اخیر مصرف نان سفید افزایش یافته این نوع نان نه تنها ارزش غذایی مناسبی ندارد، بلکه به دلیل ایجاد بیماری های گوارشی، دیابت و چاقی هزینه های بهداشتی درمانی را بالا می برد و کیفیت زندگی را کاهش می دهد.

- نان کامل بیشتر از نان سفید در دستگاه گوارش می ماند و احساس سیری بیشتری به فرد می دهد و می تواند در کنترل وزن و پیشگیری از چاقی موثر باشد.

- نان کامل سرشار از منیزیم می باشد که برای عملکرد ماهیچه و سیستم عصبی اهمیت دارد و موجب تقویت استخوان و سیستم ایمنی می شود.

- مصرف نان کامل می تواند به طور قابل توجهی بروز انواع خاصی از سرطان ها مانند سرطان کولون، پانکراس و معده را کاهش دهد. برخی مطالعات نشان دادند لیگنان موجود در نان کامل ریسک ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد.

- نان کامل می تواند تا 50 درصد آهن مورد نیاز یک فرد بزرگسال را تامین کند. در تهیه نان کامل به دلیل این که خمیر آن به صورت طبیعی تخمیر می شود اسید فیتیک موجود در آن کاهش یافته و جذب آهن بیشتر می شود.

  • به دلیل افزایش زمان استراحت خمیر در تهیه نان کامل و تخمیر مناسب، اسیدیته خمیر کاهش یافته، میکروب های مضر نیز کاهش و باعث فرایند هضم بهتر نان در دستگاه گوارش فرد می گردد. در حالی که در تهیه نان های سفید به دلیل کوتاه بودن زمان استراحت و تخمیر ناکافی اسیدیته افزایش می یابد و موجب ایجاد ناراحتی دستگاه  گوارش می گردد./
  • «الهام کاووسی» کارشناس مسوول واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای والفجر
  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 110522
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید