متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/05/04
  • - تعداد بازدید: 69
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

تغذیه در پیاده روی اربعین

پیاده روی اربعین برای زیارت حرم سیدالشهدا یکی از توصیه شده ترین اعمال است که به همین دلیل هر ساله تعداد زیادی از شیعیان با پای پیاده به سمت کربلا حرکت می کنند تا روز اربعین به زیارت بپردازند.

پیاده روی اربعین برای زیارت حرم سیدالشهدا یکی از توصیه شده ترین اعمال است که به همین دلیل هر ساله تعداد زیادی از شیعیان با پای پیاده به سمت کربلا حرکت می کنند تا روز اربعین به زیارت بپردازند. 

دانستن یک سری نکات تغذیه ای به شما کمک می کند که سفری راحت و با سلامت داشته باشید.

- از ماست کمچرب و پاستوریزه،  لیموترش و یا آبلیمو همراه با غذایی که میل میکنید به منظور جلوگیری از مسمومیت استفاده کنید.

-به دلیل گرمی هوا و جلوگیری از گرمازدگی از دوغ های پاستوریزه بسته بندی استفاده کنید. مقداری نعنا و پونه خشک به دلیل خاصیت ضدعفونی کننده به همراه داشته باشید و به همراه دوغ میل نمایید.

 از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به ویژه پنیر، کره و شیر محلی که به صورت فله هستند خودداری کنید و از لبنیات هایی که دارای بسته بندی بهداشتی هستند استفاده کنید.

- بهتر است هنگام سفر، شیر مصرف نکنید چرا که علاوه بر فاسد شدن سریع آن سبب نفخ و مشکلات گوارشی می‌شود بنابراین بهتر است  به جای آن برای تامین نیازهای بدن به کلسیم از دوغ، ماست و پنیر استفاده کنید.

- از خوردن سالاد و سبزیجات خام و نپخته خودداری کنید و اگر در کنار غذا سبزیجات پخته شده مثل سیب زمینی، کدو و هویج بود به منظور پیشگیری از یبوست حتما مصرف کنید.

- غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یکبار نباید گرم شود. از نگهداری غذای پخته شده برای وعده های بعدی پرهیز شود و غذای مانده به هیچ وجه خورده نشود حتی پس از گرم شدن.

-سعی کنید به جای مصرف تخم مرغ  نیمرو، تخم مرغ آب پز و سفت شده مصرف کنید که هم هضم بهتری دارد و هم امکان آلودگی آن کمتر است.

-برای پیشگیری از گرمازدگی از شربت های خاک شیر و تخم شربتی که توسط موکب هایی که موازین بهداشتی را رعایت می کنند تهیه و میل کنید.

- به دلیل گرمی هوا  بهتر است روزانه تا 6 لیوان آب را بنوشید  از مصرف آب هایی که در مسیر توزیع

 می شود به دلیل احتمال بالای آلودگی اجتناب کنید.

- میوه ها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شستشو دهید و حتما پوست آنها را جدا کنید.

- مصرف چای را فراموش نکنید و از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان های یکبار مصرف شفاف خودداری و سعی کنید لیوان شخصی به همراه داشته باشید.

- مواد غذایی ملین مثل انجیر، آلو برای جلوگیری از یبوست به همراه خود داشته باشید

- درطول راه، به عنوان تنقلات، مقداری اجیل مثل نخودچی، کشمش، خرما، توت خشک، انجیر خشک، انواعی از مغز هایی که بسته بندی بهداشتی دارند  به همراه داشته باشید.

 - به دلیل گرمی هوا از مصرف غذا های حاوی نمک زیاد خودادری کنید چرا که مصرف نمک زیاد باعث 

افزایش تشنگی و از دست دهی آب بدن می شود و می تواند شما را مستعد گرما زدگی کند.

- تا حد امکان از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری کرده تا دچار بیماریهای گوارشی نشوید.

- اگر مبتلا به دیابت هستید در مصرف مواد قندی و شیرینی در طول مسیر خودداری کنید.

- اگر مبتلا به فشارخون بالا هستید از خوردن غذاهای شور و پرنمک خودداری کنید.

 

الهام کاووسی کارشناس مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر

 

 

 


  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 64074
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید