متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1400/10/21
  • - تعداد بازدید: 177
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

برگزاری کمیته کاهش میزان مرگ و میر ناشی از خودکشی در مرکز بهداشت شیراز شهدای والفجر

کمیته پیشگیری از خودکشی با هدف کاهش میزان مرگ و میر ناشی از خودکشی با حضور رئیس، معاون و کارشناسان سلامت روان مرکز بهداشت شهدای والفجر در سالن کوثر این مرکز برگزار شد .

 

کمیته پیشگیری از خودکشی با هدف کاهش میزان مرگ و میر ناشی از خودکشی با حضور رئیس، معاون  و کارشناسان سلامت روان مرکز بهداشت شهدای والفجر در  سالن کوثر  این مرکز برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، " دکتر امین نعمتی"  معاون مرکز بهداشت شهدای والفجر گفت: به دلیل شیوع بالای خودکشی در بیماران روانی، همه کارکنان نظام مراقبت اولیه بهداشتی صرفنظر از تخصص شان باید قادر به ارزیابی خودکشی و طراحی برنامه مدیریت آن باشند.

وی افزود: غربالگری، ارزیابی و مدیریت خودکشی باید در همه نقاط ورود به سیستم مراقبت بهداشتی اولیه به صورت روتین انجام شود و کارکنان باید آموزش های کافی در این زمینه را دریافت نمایند، درمان اختلالات روانی زیربنایی مانند افسردگی نیز نقش مهمی در کاهش خطر خودکشی دارد. اگرچه باید بخاطر داشت که درمان افسردگی شرط لازم ولی نه کافی برای کاهش خطر خودکشی است و مدیریت خودکشی الزاما مترادف با درمان افسردگی نیست.

" جهانتاب هادی زاده " مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت شهدای والفجر گزارشی از اهمیت برنامۀ پیشگیری از خودکشی ارائه نمود و گفت: خودکشی و اقدام به خودکشی عواقب وخیم هیجانی برای خانواده و دوستان دارد. فشار ناشی از سوگواری تاثیر عمیق و طولانی مدت برای اعضاء خانواده دارد و آنها  از اقدام احتمالی بعدی نگرانند و احساس می‌کنند که در جهت  پیشگیری از اقدام بعدی باید  تلاش کنند. 

وی بیان داشت: بیماری‌های روانپزشکی مهمترین عاملی است که شخص را مستعد به رفتار خودکشی می‌کند، افراد با بیماری روانی 10 برابر بیشتراز افراد بدون بیماری خودکشی می‌کنند. در بیشتر کشور‌های غربی بیش از 90% افرادی که با خودکشی می‌میرند یک اختلال قابل تشخیص روانپزشکی دارند. در برخی کشورهای آسیایی مثل چین نسبت بیماری‌های روانی در افراد خودکشی خیلی کمتر است ولی اختلال روانی هنوز نقش مهمی در رفتارهای خودکشی دارد.

هادی زاده اظهار داشت: اختلالاتی که بیشترین ارتباط را با رفتارهای خودکشی دارند افسردگی و اختلال دو قطبی، سوء مصرف الکل، مواد و اسکیزوفرنیا است.با اینحال بیشتر افراد مبتلا به  بیماری‌های روانپزشکی خودکشی نمی‌کنند که این موضوع نشان می‌دهد که علیرغم خطر بالای خودکشی در این افراد، بیشتر آنها استرس‌های زندگی یا دیگر استرس‌هایی که منجر به خطر بالای خودکشی می‌شود را تجربه نمی‌کنند.

هادی زاده اهداف و استراتژی‌های برنامه ادغام پیشگیری از خودکشی در نظام مراقبت‌های اولیه بهداشتی  را برشمرد:

هدف1- ارتقاءسطح آگاهی کارکنان  بهداشتی در مورد مدیریت، مراقبت و پیگیری رفتارهای خودکشی

هدف2 کلیه ی افراد غربال مثبت سلامت روان می بایست به پزشک خانواده ارجاع داده شود .

هدف 3 کلیه ی افراد شناسایی شده  دارای افکار خودکشی می بایست ضمن ارزیابی توسط پزشک به روانشناس مرکز جامعه سلامت ارجاع داده شود .

هدف 4- ا یجاد نگرش صحیح و ارتقاء سطح آگاهی جامعه

هدف 5- انگزدایی از خودکشی و رفتارهای خودکشی

هدف 6- ارتقاء نظام ثبت داده‌های رفتار‌های خودکشی

در پایان کلیه  مرگ های ناشی از  خودکشی که در مراکز  خدمات جامع سلامت صورت گرفته بود بررسی  و مقرر شد کلیه  مراقبین سلامت غربالگری سلامت روان جمعیت تحت پوشش را  با دقت و با کیفیت مورد ارزیابی قرار داده  و  کلاس آموزشی پیشگیری از خودکشی و افسردگی جهت جمعیت تحت پوشش برگزار و پمفلت های آموزشی در حیطه سلامت روان تهیه و در اختیار پایگاه های سلامت قرار گیرد.

این کمیته با حضور رئیس، معاون  و کارشناسان سلامت روان مرکز بهداشت شهدای والفجر در  سالن کوثر  این مرکز برگزار شد .

 

محمدعلی واعظ زاده- مسئول روابط عمومی مرکز بهداشت شیراز شهدای والفجر

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 53650
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید