متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1403/08/23
  • - تعداد بازدید: 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

برگزاری کارگاه آموزشی نحوه کاهش و مدیریت انواع پسماند و آشنایی با میکروپلاستیک ها

دوره آموزشی با موضوع نحوه کاهش و مدیریت انواع پسماند و آشنایی با میکروپلاستیک ها مفاهیم و شیوه های مدیریت پسماند، قوانین و مقررات و مزایای تفکیک از مبدا برای کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، بر اساس مطالعات در حوزه مدیریت پسماند، سالانه 4/10 میلیون تن زباله شهری در ایران تولید می‌شود که تنها بخش کوچکی از آن بازیافت می‌شود.

دکتر" احسان قره‌چاهی"، کارشناس مهندسی بهداشت محیط، مرکز بهداشت شهدای والفجر بیان داشت: میانگین تولید روزانه زباله هر شهروند ایرانی بر اساس مطالعاتی که انجام شده هفتصد گرم است. هشتاد و چهار درصد از این زباله‌ها در محل‌های دفن زباله دفع می‌شوند و تنها ۶ درصد بازیافت و ده درصد به کمپوست تبدیل می‌شوند.

قره چاهی گفت: مقایسه این آمار با کشورهای اروپایی نشان می‌دهد که در اتحادیه اروپا چهل و هشت درصد از پسماندهای شهری بازیافت می‌شوند. این در حالی است که سرانه تولید پسماند در اتحادیه اروپا پانصد و سیزده کیلوگرم در سال است.

وی در خصوص راه ‌های بهبود مدیریت پسماند اظهار داشت: برای بهبود وضعیت مدیریت پسماند سه راهکار اصلی وجود دارد که شامل کاهش مصرف و تولید کمتر پسماند، استفاده دوباره از محصولات و بازیافت مواد قابل استفاده است.

قره چاهی در مورد توجه به خطر میکروپلاستیک‌ها عنوان کرد: میکروپلاستیک ها که اندازه‌ای کمتر از ۵ میلی‌متر دارند، می‌توانند مشکلات سلامتی از جمله مشکلات گوارش، اختلالات هورمونی، مشکلات تنفسی  ایجاد کنند و ریسک برخی از سرطان ها را افزایش دهد.

او در خصوص بهبود وضعیت کنونی گفت: همکاری همه شهروندان و مسئولان در زمینه مدیریت صحیح پسماند و کاهش تولید پسماند، تفکیک زباله از مبدا و توجه به بازیافت می‌تواند به حل این مشکل کمک کند.

در ادامه مهندس " اوستا مرادی " کارشناس مهندسی بهداشت محیط، مرکز بهداشت شهدای والفجر مباحثی پیرامون آشنایی با انواع پسماند با تأکید بر پسماندهای عادی (خانگی)، کاهش تولید پسماند و رعایت اصول دقیق و صحیح جداسازی پسماندهای تر، خشک و خطرناک، تنظیف پسماندها، آب‌گیری پسماند تر، حذف یکبار مصرف‌ها و کاهش مصرف پلاستیک، کم حجم کردن پسماندها، معرفی انواع پسماندهای دانشگاهی و نحوه تفکیک و جمع آوری صحیح آن‌ها ارائه نمود./م.اصل نژاد

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 112739
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید