متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1403/07/04
  • - تعداد بازدید: 76
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

برگزاری کارگاه آموزشی در زمینه بیماری هاری و حیوان گزیدگی

مسوول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر از برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع پیشگیری و کنترل هاری و حیوان گزیدگی در سالن کوثر این مرکز خبر داد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، مهندس « علی مختاری» با اعلام این خبر گفت: به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی هاری مصادف با 6 مهر و به منظور بروز رسانی اطلاعات و افزایش آگاهی همکاران واحد مبارزه با بیماری ها، کارگاه آموزشی در خصوص پیشگیری و کنترل هاری و حیوان گزیدگی و هچنین نظام نوین درمان پیشگیری هاری طبق برنامه زمانبندی از قبل برنامه ریزی شده با حضور کاردان و کارشناسان مبارزه با بیماری های مراکز خدمات جامع سلامت زیر پوشش این مرکز، از سوی این واحد در سالن کوثر مرکز برگزار شد.

در این نشست مهندس مختاری در خصوص بیماری هاری و حیوان گزیدگی توضیحات لازم را ارائه نمود و ضمن تقدیر از کارکنان پیگیری کننده در امر موارد حیوان گزیدگی، به ارائه شاخص های واحد پرداخت و عملکرد مراکز را به تفکیک اعلام نمود.

در ادامه مسوول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر از تمامی کاردان ها و کارشناسان مبارزه با بیماری ها خواستند این آموزش ها را به صورت آبشاری به پزشکان، مراقبین سلامت و جمعیت های هدف انتقال دهند و مستندات آن را در اسرع وقت به واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر این مرکز ارسال نمایند.

مهندس «محمد ابراهیمی» کارشناس واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر بیان داشت: بیماری هاری یک بیماری ویروسی مربوط به دستگاه عصبی بوده که عمدتاً در گوشتخواران اهلی و وحشی مانند سگ، گربه، گرگ، روباه، شغال و در درجه بعد در سایر حیوانات علفخوار مانند گاو، گوسفند، بز، الاغ  و اسب ایجاد بیماری می‌کند. انسان نیز در اثر گزیده شدن به وسیله حیوانات فوق که آلوده به بیماری هاری باشند به این بیماری مبتلا می‌شود.

ابراهیمی اظهار داشت: عمده‌ترین راه سرایت بیماری به انسان از راه گاز گرفتن و تماس بزاق حیوان با پوست صدمه دیده می‌باشد. البته این بیماری از طریق پنجه گربه یا سگ نیز به انسان منتقل می‌شود.

 او ادامه داد: اهمیت این بیماری به دلیل مرگ همه موارد مبتلا است؛ زیرا در صورت آلوده بودن حیوان گزنده و انجام ندادن اقدامات به موقع پس از مدتی علایم بیماری در فرد ظاهر شده که در این صورت متأسفانه هیچ راه علاج و درمانی ندارد و منجر به مرگ انسان خواهد شد.

مهندس محمد ابراهیمی در پایان کارگاه در خصوص نظام نوین درمان پیشگیری از هاری، آخرین دستورالعمل نوع و نحوه تزریق، اطلاعات کاملی را عنوان نمود./م.اصل نژاد

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 109131
کلیدواژه