مرکز بهداشت شهدای والفجر
برگزاری نشست آموزشی تشخیص زود هنگام و غربالگری سرطان سینه، سرطان سرویکس، خود مراقبتی در منزل برای مراقبان سلامت
نشست آموزشی تشخیص زود هنگام و غربالگری سرطان سینه، خود مراقبتی در منزل و سلامت مادران با حضور 90 نفر از ناظران و مراقبان سلامت، ماماها برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر،دکتر "نزهت کاظمی" مسئول واحد سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت شهدای والفجر در خصوص سلامت باروری زنان گفت: دوره زندگی زنان 30-59 سال به سه دوره اصلی باروری- دوران گذار به یائسگی و یائسگی تقسیم می شود که هر کدام از این سه دوره دارای مشخصه های خاصی می باشد که در ارزیابی سلامت باروری زنان مورد توجه قرار می گیرد.
دکتر "فاطمه رحمانیان" عضو هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی شیراز در خصوص اهمیت موضوع سرطان سینه افزود: زنان حدود نیمی از جمعیت جهان را تشکیل میدهند که نه تنها مسئول سلامت خود هستند بلکه مسئول سلامت فرزندان و خانواده می باشند. به این ترتیب وضعیت سلامت زنان تأثیر به سزایی بر سلامت فرزندان، خانواده و جامعه پیرامون آنها دارد و چنانچه این موضوع نادیده گرفته شود، سلامتی خانواده و جامعه نیز دچار آسیب خواهد شد.
او افزود: امروزه یکی از عوامل نگران کننده در سلامتی زنان، سرطان سینه است. در اکثر کشورهای دنیا سرطان سینه شایعترین سرطان و عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان می باشد. در ایران نیز این بیماری در صدر سرطانهای خانم ها قرار دارد و بروز آن در حال افزایش است.
رحمانیان اظهار داشت: بهترین راه کاهش خطر سرطان سینه ضمن رعایت شیوه زندگی سالم، انجام مراقبتهای معمول نظیر معاینات دورهای و انجام ماموگرافی در صورت نیاز به ویژه در افراد پرخطر است.
رحمانیان مهمترین توصیه های خود مراقبتی برای پیشگیری از سرطان سینه را اینگونه برشمرد:
- وزن متعادلی داشته باشید.
- از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ کرده، نمک زده و آماده حاوی مواد نگهدارنده، ترشی و کنسروها پرهیز کنید یا مصرف آنها را کاهش دهید.
- میوه، سبزیجات، غلات و گوشت ماهی را بیشتر مصرف کنید چرا که میتواند با افزایش سطح آنتی اکسیدانها سبب کاهش بروز سرطان شوند.
- حداقل 30 دقیقه در روز فعالیت ورزشی داشته باشید.
- از مصرف الکل و سیگار پرهیز کنید.
§ در صورت دارا بودن فرزند شیرخوار، شیردهی از پستان را مورد توجه قرار دهید.
او همچنین در خصوص عوامل خطر سرطان دهانه رحم (سرویکس) گفت: از عوامل خطر سرطان دهانه رحم، طبقه پایین اجتماعی –اقتصادی، ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)، استفاده از داروهای سرکوب کننده ایمنی، شروع فعالیت جنسی در سنین پابین و عوامل تغذیه ای می باشد.
در این نشست "مریم یارپزشکان" کارشناس سلامت میانسالان مرکز بهداشت شهدای والفجر در خصوص خود مراقبتی در منزل شامل اندازه گیری فشارخون، اندازه گیری قندخون، تن سنجی و نحوه تزریق انسولین توضیحات لازم را ارائه نمود.
به همت ماماهای مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های سلامت زیر پوشش مرکز بهداشت شهدای والفجر در سال 1400 تعداد پنجاه و دو هزار و 511 نفر از زنان 30 تا 70 سال از نظر سرطان سینه و تعداد سی و نه هزار و 30 نفر از زنان 30 تا 60 سال از نظر سرطان سرویکس غربالگری شدند. تعداد سیزده هزار و 132 نفر از زنان 45 تا 59 ساله از نظر علائم و عوارض یائسگی ارزیابی و خدمات گروه سنی میانسالان را دریافت نمودند./ م. اصل نژاد- مسئول روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر
نظر دهید