مرکز بهداشت شهدای والفجر
برگزاری نشست آموزشی با موضوع بیولوژی پشه آئدس و بیماری های منتقله از آن
به همت واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری ها واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر نشست آموزشی بیولوژی پشه آئدس و بیماری های منتقله از آن، با حضور کارکنان کارخانه لاستیک سازی دنا شیراز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، مهندس «علی مختاری» مسوول پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر این مرکز گفت: با توجه به گزارش موارد وارده بیماری تب دانگ و استقرار پشه آئدس در برخی استان ها کلاس آموزشی در خصوص بیولوژی پشه آئدس و بیماری هایی که منتقل می کند؛ تب دنگی، زیکا و چیکونگونیا، به منظور حساس سازی و افزایش آگاهی کارکنان کارخانه لاستیک سازی دنا شیراز برگزار شد.
او افزود: در این نشست مهندس «محمد ابراهیمی»کارشناس واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر مطالب را در خصوص بیماری های منتقله از پشه آئدس؛ تب دنگی، زیکا و چیکونگونیا، وضعیت کنونی بیماری و اسقرار پشه ناقل بیماری در استان عنوان کرد.
مهندس «محمد ابراهیمی» در این نشست اظهار داشت: تب دنگی یک بیماری ویروسی است که توسط پشه هایی به نام آئدس منتقل میشود. این ویروس، چهار نوع ویروس دنگی را شامل میشود که هر کدام میتوانند علت ابتلا به تب دنگی شوند.
این کارشناس ادامه داد: افزایش ابتلا به تب دنگی معمولاً در مناطق گرمسیری اتفاق میافتد، زیرا پشه های ناقل آن در این مناطق به راحتی میتوانند رشد و تکثیر کنند. همچنین، بارانهای زیاد و تجمع آب در ظروف و اشیاء مختلف میتواند محیط مناسبی برای تکثیر این گونه از پشه ها فراهم کند.
مهندس ابراهیمی عنوان کرد: انسان ممکن است از طریق نیش پشههای حامل ویروس دنگی به این بیماری مبتلا شود. وقتی یک پشه حامل ویروس دنگی انسانی را نیش می زند، ویروس وارد سیستم خونی او میشود و عفونت را آغاز میکند.
کارشناس واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر گفت: درمان تب دنگی به تسکین علایم آن نظیر تب، درد عضلانی، سردرد و استفاده از آب و الکترولیتها برای جبران از دست دادن مایعات بدن می انجامد.
او بیان داشت: برای پیشگیری از تب دنگی، مهم است که از در معرض نیش پشهها بودن در مناطق خطرناک پرهیز کرده و از روشهای حفاظت شخصی نظیر استفاده از اسپری ضد پشه، پوشیدن لباسهای مناسب و استفاده از پنجرهها و درها با توری استفاده کرد. همچنین، برنامههای کنترل پشهها و حذف محلهای آب راکد نقش مؤثری در کاهش ابتلا به تب دنگی دارند./م.اصل نژاد