متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1404/09/25
  • - تعداد بازدید: 42
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

بدانیم و اقدام کنیم؛ آیا آرد گندم با مواد مغذی غنی می شود؟

محصولات نانوایی بخش مهمی از رژیم غذایی مدرن هستند و با توجه به افزایش آگاهی های تغذیه ای که به صورت سنتی و صنعتی تقاضای رو به رشدی را به وجود آورده اند یک محصول نانوایی می تواند برای ارائه مواد مغذی که معمولا در رژیم های غذایی مدرن کمبود دارند استفاده شود.

برای مثال می توان از موادی نظیر ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و پروتئین و سایر اجزای مفید به عنوان مواد اصلی به محصولات پخته شده بدون از دست دادن طعم و بافت استفاده کرد. غنی‌سازی غذاهای اصلی مانند نان به عنوان یک استراتژی بهداشت عمومی برای رفع کمبودهای مواد مغذی اجرا شده است. برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک با هدف ارتقای سطح سلامت جامعه و بهبود کم خونی ناشی از کمبود آهن، از طریق تامین ریزمغذی های ضروری مانند آهن و اسیدفولیک انجام می شود.

برای غنی سازی آرد از مخلوط پودری شامل ریز مغذی مورد نظر (آهن و اسیدفولیک) و یک حامل (نشاسته ذرت) که پرمیکس نام دارد، استفاده می شود. پرمیکس باید دارای پروانه ساخت بهداشتی معتبر یا پروانه بهداشتی ورود معتبر با عنوان "پرمیکس آهن و اسیدفولیک برای غنی سازی آرد گندم" باشد. این پرمیکس حاوی 42 درصد فرو سولفات خشک از نوع غذایی، 0.75 درصد اسیدفولیک از نوع غذایی و 57.75 درصد پودر نشاسته ذرت به عنوان حامل است. 200 گرم از پرمیکس با مشخصات فوق، به یک تن آرد گندم اضافه می شود.

 

آیا همه آردها غنی سازی می شوند؟

طرح غنی سازی مشمول آرد های گندم صادراتی و یا ورود موقت نمی باشد. سایر انواع آرد گندم با هر نوع درجه سبوس گیری از جمله نول، ستاره، کامل، ماکارونی و سمولینا و حتی آرد های مورد مصرف در تولید نان های حجیم و نیمه حجیم مشمول این برنامه نمی باشند./ فرناز باغبان کارشناس ارشد تغذیه مرکزبهداشت شهدای والفجر

  • گروه خبری : اخبار واحدها,بک آپ خبر,اخبار
  • کد خبری : 141679
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید