مرکز بهداشت شهدای والفجر
با حضور معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تزریق واکسن پنوموکوک برای کودکان در شیراز آغاز شد
تزریق واکسن پنوموکوک برای کودکان 2 ماهه با حضور معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در مرکز خدمات جامع سلامت امام مهدی (عج)، همزمان با سراسر کشور آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، دکتر «عباس رضاییان زاده» معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به این که واکسیناسیون، موثرترین مداخله بهداشتی شناخته شده برای حفاظت از سلامت کودکان است، گفت: ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه جاری ایمن سازی سبب ارتقای سلامت کودکان از طریق کاهش میزان بروز پنومونی، مننژیت، باکتریمی، سپسیس و سایر عوارض شایع ناشی از پنوموکوک می شود. بر همین اساس برنامه واکسیناسیون پنوموکوک بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت امروز، سیزدهم مرداد آغاز و تمامی پایگاهها و مراکز بهداشتی استان فارس آماده ارائه خدمت به افراد واجد شرایط هستند.
مهندس «علی مختاری» مسوول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر گفت: تزریق واکسن پنوموکوک برای کودکان دو ماهه از روز شنبه 13 مرداد 1403 در مراکز جامع سلامت، پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت زیر پوشش این مرکز، همزمان با سراسر کشور آغاز شده است.
مختاری افزود: باکتری پنوموکوک موجب بروز بیماریهایی اعم از پنومونی، سینوزیت، مننژیت، عفونت گوش میانی و عفونت خون میشود که تزریق آن باعث کاهش عوارض شدید ناشی از این بیماریها می گردد.
مسوول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر عنوان کرد: با توجه به این که واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی شناخته شده برای حفاظت از سلامت کودکان است این واکسن با هدف ایمنسازی و محافظت از کودکان در برابر عامل بیماری عفونتهای میکروبی پنوموکوک ساخته شده است. این باکتری بیشتر در پوشش مخاطی بینی و در پشت گلو وجود دارد و اگر رشد کند باعث عفونت در گوش میانی یا حفره های سینوسی و تنفسی می شود و از طریق تماس نزدیک و سرفه و عطسه، انتشار مییابد و جزء یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر در کودکان در دنیا می باشد.
وی اظهار کرد: این واکسن به صورت تزریقی طبق دستورالعمل وزارت بهداشت برای کودکان 2ماهه تزریق خواهد شد و نوبت های بعدی واکسن در 4 ماهگی و 12 ماهگی می باشد./م.اصل نژاد