متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1400/10/20
  • - تعداد بازدید: 163
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

ایا شواهدی برای استفاده از مکمل های غذایی برای کنترل و مدیریت کووید-19 وجود دارد؟

نقش مهم عوامل غذایی در دستیابی به سلامتی و رویکردهای ممکن برای تقویت دفاع ذاتی میزبان در مطالعات بین المللی بررسی گردیده است.

نقش مهم عوامل غذایی در دستیابی به سلامتی و رویکردهای ممکن برای تقویت دفاع ذاتی میزبان در مطالعات بین المللی بررسی گردیده است. مزایای بالقوه ضد کرونا ویروس ریز مغذی‌ها و درشت مغذی‌ها، برای مبارزه با عفونت کووید 19 از طریق مهار اهداف ویروسی در سطح سلول انسانی برای اتصال، ورود و تکثیر و علاوه بر این، تنظیم پاسخ های ایمنی و التهابی ،استرس اکسیداتیو برای کاهش خطرات سلامتی در میان جمعیت های آسیب پذیر (به عنوان مثال، سالمندان) و دارای اختلالات متابولیک (به عنوان مثال، چاقی ، دیابت، بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا، آسم ) و بهبود بیماران به سلامت طبیعی مورد بحث قرار می گیرد.

مصرف پروتئین کافی از تولید آنتی بادی بهینه پشتیبانی می کند. ویتامین D سلول های ترشح کننده آنتی بادی را فعال می کند و ویتامین A تکثیر سلول های T را تحریک می کند.

تعداد زیادی از داده های بالینی نشان می دهد که ویتامین ها (به عنوان مثال، A، B6، B12، C، D، E، و فولات)، عناصر کمیاب (به عنوان مثال، روی، آهن، سلنیوم، منیزیم، و مس) و اسیدهای چرب امگا 3 نقش مکملی برای تقویت عملکرد سیستم ایمنی دارند.

ویتامین C (اسید اسکوربیک) عملکرد سیستم ایمنی را با کاهش میانجی‌های التهابی بهبود می‌بخشد، که ممکن است طول مدت علائم COVID-19 را کاهش دهد، بهبودی سریع را تسهیل کند و طول تهویه مکانیکی و اقامت در ICU را کوتاه کند. مقدار توصیه شده روزانه ویتامین C برای مردان 90 میلی گرم در روز و برای زنان 75 میلی گرم در روز است.

با توجه به ارتباط بین مصرف سلنیم و نقش آن در کاهش پاسخ های التهابی و ارتباط معنی دار مصرف سلنیم و درمان کووید در مطالعه ای در ووهان چین معنی دار گردید، اما هنوز مطالعات بیشتری مبنی بر تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان یا پیشگیری از هرگونه عفونت ویروسی با سلنیوم مورد نیاز می باشد.

بطورکلی مستندات بین‌ المللی ثابت کرده است که برخی ویتامین ها مثل A، C و زینک و روی و سلنیوم در بهبودی کرونا نقش مهمی دارند، اما مطالعه ‌ای در این زمینه در کشور ما انجام نشده است. همچنین بر اساس مطالعات ویتامین D در عملکرد سیستم ایمنی بدن موثر است و کمبود آن سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن می گردد.

ریزمغذی ها برای تعدیل ایمنی حیاتی هستند و کمبود آنها می تواند حساسیت به عفونت های ویروسی را افزایش دهد. بنابراین، حفظ یک سیستم ایمنی قوی از طریق الگوهای غذایی سالم‌تر ممکن است بسیار مهم باشد.

در شرایط فعلی، آگاهی از انواع خاصی از مواد غذایی که می‌توانند سیستم ایمنی بدن ما را برای مبارزه با COVID-19 بهبود بخشند، ضروری است.

رژیم غذایی مناسب و سالم می تواند سیستم ایمنی قوی تری را تضمین کند که می تواند در برابر هر گونه حمله ویروس مقاومت کند. به نظر می رسد افرادی که رژیم های غذایی متعادل مصرف می کنند با سیستم ایمنی بهتر و بروز کمتر بیماری ها و عفونت های مزمن ایمن تر هستند. هدف اصلی این مقاله ترویج عادات غذایی سالم است که به مناسبت بسیج ملی تغذیه سالم (15تا 30 دیماه) به حفظ سلامت جسمی و روانی افراد و کمک به حفظ سیستم ایمنی کمک می کند.

پاسخ: ایمنی سالم در هر فرد به رژیم غذایی و تغذیه مناسب بستگی دارد.

روزانه میوه ها ( سیب، موز، توت فرنگی، خربزه، طالبی، گریپ فروت، آناناس، پرتقال، انگور سیاه) را حداقل دو واحد در میان وعده ها ی روزانه مصرف کنید.

سبزیجات تازه (فلفل دلمه ای سبز، سیر، زنجبیل، کلم پیچ، لیموترش، گشنیز (خشک)، کلم بروکلی، فلفل) سبزیجات و حبوبات (لوبیا و عدس) را مصرف نمایید.

خوردن غلات کامل و آجیل، 180 گرم غلات (ذرت فرآوری نشده، جو، گندم، ارزن، برنج قهوه ای یا ریشه هایی مانند سیب زمینی، سیب زمینی ) ، از مغزها مانند بادام، نارگیل و پسته استفاده کنید.

گوشت قرمز را می توان یک یا دو بار در هفته و مرغ را 2 تا 3 بار در هفته میل کرد. از غذاهای حیوانی (مانند ماهی، تخم مرغ و شیر) و 160 گرم گوشت و لوبیا استفاده کنید.

برای میان وعده ها، میوه های تازه و سبزیجات خام را به جای غذاهایی که قند، نمک یا چربی زیاد دارند، انتخاب کنید. از خوردن میان وعده های نامنظم خودداری کنید.

سبزیجات را زیاد نپزید زیرا منجر به از دست رفتن مواد مغذی مهم مانند ویتامین ها و مواد معدنی می شود.

هنگام استفاده از میوه ها و سبزیجات خشک یا کنسرو شده، انواع بدون شکر یا نمک اضافه را انتخاب کنید.

مطمئن شوید که غذا در دمای قابل قبول ( بیشتر از 72 درجه سانتیگراد به مدت 2 دقیقه ) آماده و سرو شود.

مصرف نمک را به پنج گرم در روز محدود کنید.

از چربی های اشباع نشده (موجود در آووکادو، ماهی، آجیل، سویا، روغن زیتون، کانولا، روغن ذرت و آفتابگردان) به جای چربی های اشباع شده (موجود در کره، گوشت های چرب، روغن نارگیل و پالم، پنیر، روغن زیتون و خامه) استفاده کنید.

هر روز 8 تا 10 لیوان آب بنوشید. به انتقال مواد مغذی در خون کمک می کند، مواد زائد را دفع می کند و دمای بدن را تنظیم می کند.

از مصرف آب میوه های گازدار، غلیظ و تمام نوشیدنی هایی که حاوی شکر هستند خودداری کنید.

یک سبک زندگی سالم از ورزش، مدیتیشن و خواب منظم را حفظ کنید. خواب کافی به حمایت از عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند.

برای جلوگیری از تماس با افراد دیگر در خانه غذا بخورید و سعی کنید احتمال قرار گرفتن در معرض COVID-19 را کاهش دهید.

الهام کاووسی مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شیراز شهدای والفجر

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر
  • کد خبری : 53601
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید