متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1399/07/20
  • - تعداد بازدید: 21
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
شبکه بهداشت شهدای والفجر

اجرای برنامه مراقبت میانسالان در مراکز خدمات جامع سلامت مرکز بهداشت شهدای والفجر

به همت ناظران، مراقبان سلامت، ماماها و بهورزان در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت، پایگاه های پزشک خانواده و خانه های بهداشت و با استفاده از دستورالعملهای کشوری برنامه مراقبت از میانسالان انجام شد.


 
به همت ناظران، مراقبان سلامت، ماماها و بهورزان در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت، پایگاه های پزشک خانواده و خانه های بهداشت و با استفاده از دستورالعملهای کشوری برنامه مراقبت از میانسالان انجام شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر؛ مسئول واحد سلامت خانواده و جمعیت این مرکز گفت:  امروزه علی رغم پیشرفتهای علمی برجسته در زمینه بهداشت و درمان، زندگی ماشینی و عادات غلط غذایی و کم تحرکی، شاهد روز افزون بیماریهای مزمن دردنیا هستیم که با اصلاح شیوه زندگی، می توانیم نقش موثری دربهبود عوامل مختلفی که می توانند درسلامتی ما نقش داشته باشند داشته باشیم .

دکتر "نزهت کاظمی" در خصوص فعالیت بدنی و پرهیز از زندگی بی تحرک میانسالان در اپیدمی کرونا  گفت: فعالیت ورزشی مناسب برای بهبود ظرفیت قلبی و تنفسی و تقویت عضلات نیازمند برنامه کاملتری است و لازم است ابعاد مختلف ورزش هوازی، تمرینات کششی و تمرینات قدرتی مد نظر قرار گیرد.  فعالیت هوازی با شدت متوسط معادل با راه رفتن سریع است و به نحو چشمگیری ضربان قلب را تسریع میکند. در شرایط خانه نشینی ناشی از شیوع کرونا می توان راه رفتن در حیاط یا پارکینگ منزل یا ترد میل را در نظر گرفت و با جمع دوره هایی که حداقل 10دقیقه یا بیشتر طول میکشند تا حد اقل 30دقیقه به صورت روزانه انجام شود.

وی افزود: تمرینات کششی و انعطاف پذیری سبب افزایش دامنه حرکتی، افزایش گردش خون و گرم کردن عضلات می گردد و تمرینات قدرتی با کمک وزن بدن خود فرد یا انواع وزنه ها یا کشهای ورزشی جهت تقویت قدرت و استقامت عضلات موثر است.  

در ادامه "مریم یارپزشکان" کارشناس سلامت میانسالان مرکز بهداشت شهدای والفجر در خصوص مخاطرات استعمال دخانیات در اپیدمی کرونا بیان داشت:  ویروس کرونا از جمله عوامل بیماری زای تنفسی هستند که ممکن است از یک سرماخوردگی خفیف تا بیماری های شدیدتری را باعث شوند. عوامل زمینه ای متفاوتی مانند بیماری های قلبی و عروقی و دیابت می توانند روند طبیعی بیماری را تغییر دهند ریه ها در مصرف کنندگان دخانیات اعم از سیگار، قلیان و نظایر آن، آسیب می بیند و نمی تواند عملکرد کامل و مناسب خود را انجام دهد به همین علت، این افراد از نظر ابتلا به عفونت های دستگاه تنفسی در معرض خطر بالاتری قرار دارند.

وی افزود: شیوع بیماری کووید 19 احساس ضرورت برای ترک سیگار را افزایش می دهد و دلایل کافی وجود دارد که ترک سیگار در طول پاندمی کرونا ویروس می تواند شانس مبارزه با ویروس را افزایش دهد و می توان از این شرایط باید برای تغییررفتار میانسالان در جهت ترک سیگار سود جست.

این کارشناس در پایان گفت: در شش ماهه نخست امسال تعداد پنجاه و هفت هزار و 890 نفر از میانسالان ( 30 تا 59 سال ) مراقبت شده و خدمات گروه سنی میانسالان را دریافت نمودند.

 

  • گروه خبری :
  • کد خبری : 30793
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید