متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1401/11/02
  • - تعداد بازدید: 134
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

آسم در کودکان و علایم شایع آن

آسم شایع ترین بیماری مزمن دوران کودکی است و علت اصلی غیبت از مدرسه به شمار می رود.

آسم شایع ترین بیماری مزمن دوران کودکی است و علت اصلی غیبت از مدرسه به شمار می رود.

در چند سال اخیر افزایش شیوع آسم در کودکان و نوجوانان سبب شده است که نیاز به مراقبت های پزشکی در این بیماری در مدارس بیشتر شود. آسم کنترل نشده نه تنها می تواند منجر به افت عملکرد دانش آموز شود، بلکه اختلال در کلاس را نیز موجب می گردد.به طور متوسط در یک کلاس با 30 نفر دانش آموز، 3 نفر مبتلا به آسم است. این تعداد در شهرهای بزرگ و آلوده بیشتر است.

سبک زندگی شهری از نظر زندگی آپارتمانی، عدم تحرک، غذاهای آماده (Fast Food) و آلودگی هوا به علت دود سیگار و آلودگی شهر به علت دود خودروها عوامل شیوع بیشتر آسم هستند.

شایع ترین علایم آسم عبارتند از:

1) سرفه:

  سرفه بیماران آسمی معمولاً خشک است، اغلب در اواسط و آخر شب و اوایل صبح و یا هنگام ورزش و یا برخورد با عوامل خطر محیطی بدتر می شود و مانع خواب می گردد. ممکن است تک تک یا حمله ای باشد ولی اکثراً به مدت طولانی ادامه می یابد. اگر سرفه کودکی بیش از 4 هفته طول بکشد باید بیمار از جهت آسم بررسی گردد.

2) خس خس:

نوعی صدای زیر است که هنگام تنفس و اغلب در بازدم، بیشتر در هنگام شب و انجام ورزش شنیده می شود.

باید توجه داشت که خس خس سینه از خرخر که نوعی صدای بم است و اغلب در هنگام دم شنیده می شود، افتراق داده شود.

خس خس عود کننده نیز ازعلایمی است که باید در صورت مشاهده به آسم مشکوک شد

3) تنگی نفس:

در نفس طبیعی، عمل دم و بازدم به راحتی و بدون احساس فشار یا کمبود هوا صورت می گیرد اگر بیمار دچار اختلال در تنفس به صورت تنگی نفس گردد، باید به عنوان یکی از علایم مشکوک به آسم بررسی گردد.

البته همه بیماران علایم فوق را به طور کامل ندارند و شدت و میزان علایم نیز در ساعات مختلف شب و روز، فصل های گوناگون و در حالت های مختلف بیماری و در حمله آسم متفاوت است. از آنجا که ممکن است در بعضی از افراد، بیماری آسم همزمان با سایر آلرژی ها دیده شود لذا باید به علایم این بیماری ها در حال و یا گذشته وی توجه کرد، نظیر علایم آلرژی بینی (عطسه مکرر، خارش، گرفتگی و آبریزش بینی) و یا وجود ضایعات پوستی خارش دار (اگزما).

آسم یک بیماری مزمن است و تا کنون راه حلی برای ریشه کن کردن آن پیدا نشده است، ولی این بیماری را می توان به شکلی درمان و کنترل کرد که از بروز علایم و حملات آن پیشگیری شود.

از فواید کنترل آسم در دانش آموزان افزایش میزان حضور منظم در مدرسه، بهبود دقت، توجه و مشارکت فعال در فعالیت های فوق برنامه و ورزش است. باید دانست که داروها تنها راه کنترل آسم نیستند. بلکه پرهیز از عوامل محرکی که سبب التهاب مجاری هوایی و بدتر شدن آسم می شوند نیز بسیار مهم است. این عوامل خطر آغازگر آسم نامیده می شوند. هر بیمار باید راه های اجتناب از عوامل آغازگر بیماری خود را بشناسد از جمله عوامل خطر آغازگر: هیره موجود در گردوخاک خانه،  عوامل حساسیت زای حیوانات، دود سیگار ، تغذیه نامناسب، آلودگی هوا ، بوی تند و گرده های گیاهان و قارچ ها می باشد./م.اصل نژاد

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 73279
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید