متن استاتیک شماره 63 موجود نیست
  • 1400/10/19
  • - تعداد بازدید: 165
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر

همگام با پویش ملی تغذیه (15 تا 30 دی 1400) "تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا"

رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از جمله ویروس کرونا دارد.

 

رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از جمله ویروس کرونا دارد.

تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی شامل 6 گروه اصلی غذایی (نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و لبنیات، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغز ها ) می شود.

با تغذیه صحیح و تقویت سیستم ایمنی می توان از ابتلای به بیماری ها پیشگیری کرد.

رعایت موارد زیر به افزایش قدرت ایمنی بدن کمک می کند.

مصرف منابع کافی پروتئین :استفاده از منابع غذایی حاوی پروتئین مثل گوشت، مرغ، ماهی، میگو، بلدرچین و تخم مرغ در غذای روزانه در تقویت سیستم ایمنی بسیار اهمیت دارد. از دیگر منابع پروتئینی، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه، ماش می باشد که اگر همراه با غلات مصرف شوند، ارزش غذایی معادل گوشت خواهند داشت.

میوه و سبزی های رنگارنگ اکسیر طبیعی تقویت سیستم ایمنی: ویتامین های C،A   آنتی اکسیدانهای طبیعی هستند که در تقویت سیستم ایمنی نقش دارند. میوه هایی مثل انبه، طالبی، خرمالو ،زردآلو، آلو، موز، طالبی،گرمک، هلو، ازگیل، اناناس، گریپ فروت، پرتقال، نارنگی و هندوانه و سبزی هایی مثل هویج، انواع کلم سفید و کلم قرمز، گل کلم ،کدو حلوایی، شلغم، لبو، گوجه فرنگی و انواع فلفل دلمه ای، اسفناج از منابع سرشار این ویتامین ها هستند.

آهن و روی:منابع غذایی حاوی آهن و روی شامل جگر، گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ، حبوبات و انواع مغزها هستند که لازم است جهت تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه مصرف رشوند.

مصرف مکمل ویتامین D:باتوجه به شیوع بالای کمبود ویتامین D در جامعه و منابع غذایی محدود آن، نیاز هست افراد بالای 12 سال ماهانه یک پرل 50 هزار واحدی مکمل ویتامین D، مصرف نماید. کودکان 12- 2 ساله نیز هر دو ماه یک عدد مکمل 50 هزار واحدی ویتامین Dمصرف کنند.

امگا3 و سلنیوم:ماهی ها حاوی چربی های امگا3 و سلنیوم هستند که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند. توصیه می شود حداقل دو بار در هفته ماهی استفاده شود.

نوشیدن روزانه آب و نوشیدنی های بدون قند: هر فردی در روز باید به طور معمول هشت لیوان آب و مایعات مناسب دریافت کند. آب‌رسانی مناسب برای حفظ سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است

چای کمرنگ، انواع دمنوش های گیاهی در حد متعادل نیز مفید است.

مصرف زیاد قند و نمک و چربی روز به روز شما را به ابتلا به کرونا نزدیک می کند

مواد غذایی که پرنمک، شیرین و پر چرب هستند، زمینه ساز اضافه وزن و چاقی و به تبع آن افزایش احتمال ابتلا به کرونا ، دیابت، پر فشاری خون، چربی خون بالا، کبد چرب می شوند و خود این بیماری ها خطر ابتلا و مرگ ناشی از کووید 19 را افزایش می دهد.

 

نادیا رزمجویی، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شیراز شهدای والفجر

 

 

  • گروه خبری : اخبار,بک آپ خبر,اخبار واحدها
  • کد خبری : 53531
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید