یکشنبه, 05 خرداد 1398

براي اولين بار بررسي روش نوين نمونه گيري غير تهاجمي و تسريع براي تشخيص بيماري سالك در كشور

براي اولين بار

بررسي روش نوين نمونه گيري غير تهاجمي  و تسريع براي تشخيص بيماري  سالك در كشور

salak-one

روش نوين نمونه گيري غير تهاجمي و سريع تشخيص بيماري سالك در كشور با همكاري مركز بهداشت شهرستان شيراز شهداي والفجر، دانشگاه علوم پزشكي استان فارس و رئيس تحقيقات واكسن ليشمانيوز انستيتو پاستور بر روي بيماران مراجعه كننده اين مركز در بهمن 1397 بررسي شد.

به گزارش روابط عمومي مركز بهداشت شهرستان شيراز شهداي والفجر،دكتر احمد رضازاده رئيس مركز بهداشت شهداي والفجر با اعلام اين خبر، از همكاري هاي علمي دو جانبه براي درمان بيماري سالك  استقبال نمود.

دكتر سيما رافتي عضو هيات علمي انستيتو پاستور ، رئيس گروه ايمونوتراپي و تحقيقات واكسن ليشمانيوز در خصوص اين روش نمونه گيري غير تهاجمي گفت : با توجه به اينكه بيماري ليشمانيوز ( سالك) در همه جاي كشور شايع است و در مرحله اول مهم ترين اقدام براي هر بيمار تشخيص اين بيماري است، در حال حاضر روش هاي تشخيصي مرسوم تهاجمي مي باشد و اين روش هاي تهاجمي براي بيمار مشكل زا است بويژه در نواحي مانند چشم ، لب و غيره و يا براي كودكان كه نا آرامي كنند ، ولي روش جديد ما بسيار سريع و غير تهاجمي است و نمونه گيري را در هر جايي از بدن تسهيل و سرعت مي بخشد، و در تشخيص بيماري، نوع انگل نيز مشخص مي شود و حتي جوابدهي نيز سريع است.

او اضافه كرد: با توجه به اينكه سرعت تشخيص خيلي مهم است تشخيص صحيح و سريع باعث ارائه داروي مناسب و مفيد در زمان مناسب است.

سپس دكتر غلامرضا حاتم عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز و رئيس دانشكده علوم نوين گفت : با توجه به اينكه ليشمانيوز مهم ترين بيماري قابل انتقال در كشور و فارس، به طوري كه يكي از درگيرترين استان هاي ايران در اين زمينه است، تحقيقات وسيعي در زمينه يافتن بهترين روش هاي تشخيصي و درماني در استان فارس را آغاز كرديم و از صاحب نظران در اين زمينه دعوت بعمل آورديم كه نظرات كارشناسي خود را عرضه كنند و امروز در راستاي تست قطعي يك روش تشخيص بسيار آسان و غير مهاجم است كه بيمار بدون احساس درد بيماري اش تشخيص داده مي شود، اقدام شد.

او درپايان افزود: ما اين همكاري ها را ادامه مي دهيم و آن را عملياتي خواهيم كرد تا اينكه از هر لحاظ پاسخگو باشد.