شنبه, 26 آبان 1397

پيشگيري از اعتياد و مديريت هيجانها به رابطين سلامت تحت پوشش مركز بهداشت شيراز شهداي والفجر

پیشگیری از اعتیاد و مدیریت هیجانها

به همت واحد بهداشت روان مرکز بهداشت شیراز شهدای والفجر30 نفر رابطین سلامت در مرکز خدمات جامع سلامت شهید سلطانی آموزش پیشگیری از اعتیاد و مدیریت هیجانها را فرا گرفتند.به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان شیرازشهداي والفجر: مصطفی طوبایی کارشناس سلامت روان مراکز خدمات جامع سلامت شهید سلطانی گفت: اعتیاد یا سوءمصرف مواد به‌عنوان معضلی فردی و اجتماعی، کانون توجه متخصصین در حوزه‌‌های مختلف قرار گرفته است. وی ادامه داد عوامل متعددی در شروع و تداوم مصرف مواد دخالت دارند. پژوهش‌‌های بسیاری به نقش هیجانات در گرایش به سوءمصرف مواد اشاره می‌کنندو سطح پایین تنظیم هیجانی که ناشی از ناتوانی در مقابله مؤثر با هیجان‌ها و مدیریت آنهاست در شروع مصرف مواد نقش دارد وی همچنین گفت:دشواری در مدیریت هیجان‌ها، مشکل در تحمل پریشانی و تمایلات هیجان‌خواهانه، از مشکلات افراد سوءمصرف‌کننده مواد است و این مسئله منجر به شکست در مدیریت حالات عاطفی و هیجانی این افراد می‌شود و در واقع می‌توان بیان کرد که بررسی عوامل هیجانی مرتبط با گرایش افراد به اعتیاد اهمیت ویژه‌ای دارد و در حوزه پیشگیری از وابستگی به مواد، آموزش به افراد در زمینه بهبود تنظیم هیجانات می‌تواند کمک‌کننده باشد.

وی در پایان به ارائه روش های مقابله با هیجانات جهت پیشگیری از سو مصرف مواد پرداخت:

تنفس عمیق

آرمیدگی عضلانی

تصویر سازی ذهنی

ورزش

خود -گویی مثبت

مذهب و معنویت

تصور کردن آینده خوشایند

تغذیه مناسب

استراحت و خواب کافی

برنامه ریزی برای انجام کارهای مورد علاقه

قراردادن موقعیت در چشم انداز

بیان احساسات و نگرانی ها همه و همه از جمله روشهای کمک کننده در مدیریت هیجانها در جهت پیشگیری از سومصرف مواد می باشد.