رعایت بهداشت فراتر از درمان است.

سه شنبه, 24 مهر 1397

كميته برنامه ريزي بسيج ملي تغذيه مركزبهداشت شهداي والفجر تشكيل شد

باحضور كارشناسان تغذيه مراكز خدمات جامع  سلامت مركزبهداشت شهداي والفجر:

كميته برنامه ريزي بسيج ملي تغذيه مركزبهداشت شهداي والفجر تشكيل شد

 

تشکیل كميته برنامه ريزي بسيج ملي تغذيه  والفجر

 

 

    با توجه به اجراي بسيج ملي تغذيه از تاريخ 15 لغايت 30 دي ماه 96 با  هدف كاهش مصرف نمك، شكر و چربي كميته برنامه ريزي با حضوركارشناسان تغذيه مراكز تحول سلامت   در تاريخ 2 دي ماه 96 در مركز بهداشت شهرستان شيراز- شهداي والفجر برگزار گرديد. به گزارش واحد روابط عمومي مركز بهداشت شهرستان شيرازشهداي والفجر، مريم مهارت مسوول  واحد بهبود تغذيه جامعه اين مركز بهداشت با اعلام اين خبرگفت: با توجه به تحقيقات انجام شده سرانه مصرف نمك در كشور ما 3 برابر نياز واقعي است و در حقيقت هر فرد در روز 5-3 گرم نمك نياز دارد كه در حال حاضر 15 گرم در روز مصرف مي شود، همچنين تحقيقات نشان مي دهد كه سرانه مصرف روغن در كشور ما در سال، 19-17 كيلو مي باشد كه بيش از سرانه جهاني است و بايستي جهت حل اين معضل رويكرد هايي اتخاذ گردد.

    در ادامه  مهارت  به نامطلوب بودن رژيم غذايي افراد (مصرف بالاي قند ،روغن و نمك)اشاره كرد و افزود: براساس سامانه سيب از ابتداي  سال  1396تاكنون ، در حدود 7/21% نوجوانان،2/36% جوانان ،5/60% ميانسالان و43% از سالمندان مبتلا به اضافه وزن يا چاقي هستند. او ادامه داد: عوامل زيادي همچون تغذيه ،استرس،عوامل محيطي روي سلامتي افراد نقش دارند، اما مهم ترين عامل تاثير گذار قابل تغيير،  تغذيه ، كه متاسفانه تعادل تغذيه اي بسياري از افراد جامعه به هم خورده است و سرعت افزايش چاقي در حال افزايش است و اين امر سبب  افزايش روز افزون ابتلاء به بيماري هاي قلبي عروقي،سرطان ها،ديابت و غيره شده است و بايد با اصلاح شيوه زندگي ،  رعايت تنوع، تعادل  و بهبود كيفيت مواد غذايي مصرفي و افزايش تحرك در پيشگيري آن تلاش نمود.

     مهارت خاطرنشان ساخت: در راستاي نزديك شدن به هفته بسيج ملي تغذيه مقرر گرديد، كارشناسان تغذيه ضمن استخراج و بررسي شاخص هاي تغذيه اي از جمله درصد مصرف نوشابه ،فست فود ،نمك و درصد افراد مبتلا به  اضافه وزن و چاقي در منطقه تحت پوشش، برنامه ريزي جهت مداخلات لازم، انجام دهند. او ادامه داد: همچنين وضعيت آنتروپومتريك همكاران مستقر در مركز جامع سلامت  مربوطه بررسي و در صورت نياز ، برنامه ريزي جهت كاهش وزن صورت پذيرد و تراكت هاي آموزشي در پايگاه ها در معرض ديد مراجعين نصب  و هماهنگي لازم  با مساجد ،فرهنگسراها و غيره جهت آموزش عموم مردم انجام شود.  مهارت درپايان درخصوص تاثير اين فعاليت  برسلامتي مردم گفت: ارتقاء آگاهي و فرهنگ رساني  مردم  سبب  بهبود وضعيت تغذيه اي از جمله كاهش مصرف نمك ، قند و غيره مي گردد، و در نتيجه كاهش ميزان ابتلاء به بيماري هاي غير واگير و ارتقاء سلامتي افراد جامعه  را به دنبال خواهد داشت.