رعایت بهداشت فراتر از درمان است.

سه شنبه, 04 مهر 1396

آموزش مراقبت از بيماريهاي قلبي عروقي به بهورزان

        آموزش مراقبت از بيماريهاي قلبي عروقي به بهورزان بهداشت شهرستان شيراز ـ شهداي والفجر 
 
آموزش مراقبت از بيماريهاي قلبي عروقي به بهورزان


     به گزارش واحد روابط عمومي مركز بهداشت شهرستان شيراز ـ شهداي والفجر، بهورزان اين مركز بهداشت در خصوص مراقبت صحيح از بيماريهاي قلبي عروقي در هيجدهم و نوزدهم آبان ماه به همت واحد مبارزه با بيماريها در سالن اجتماعات اين مركز آموزش ديدند. دكتر راهله نظري كارشناس مبارزه با بيماريهاي غير واگير اين مركز بهداشت، در اين خصوص گفت: سالانه 17 ميليون نفر در دنيا به خاطر عارضه قلبي فوت مي‌كنند و در كشور ما نيز 40 درصد مرگ و مير به علت بيماري‌هاي قلبي است.دكتر نظري افزود: درباره بيماري‌هاي قلبي عروقي تا مي‌توانيد بدانيد، براي اين كه هرچه بيشتر در راه مقابله و پيشگيري بيماري‌هاي قلبي عروقي مسلح و مجهز باشيم، مي‌توانيم تا حد زيادي با بروز اين قبيل بيماري‌ها مقابله نماييم.
    وي ادامه داد: براي پيشگيري بايد عوامل خطر بيماري هاي قلبي را شناخت و افرادي كه داراي اين عوامل خطر هستند، بصورت دوره اي توسط بهورزان و پزشكان خانواده مراقبت و پيگيري شوند و اين عوامل خطر شامل سن بالا، جنس مذكر، سابقه خانوادگي بيماري قلبي زودرس، فشار خون بالا، افزايش چربي خون بويژه چربي مضر خون، ديابت، سيگار كشيدن، چاقي، كم تحركي است.دكتر نظري تاكيد كرد: شايسته است كه بيش از پيش به سلامت قلب و عروق به عنوان مهم‌ترين علت مرگ كشور در برنامه‌هاي مراقبت‌هاي بهداشتي توسط بهورزان توجه شود، چرا كه با توجه و تمركز بر اين بيماري، علاوه بر آنكه گامي جدي در بهره‌مندي از جامعه‌اي سالم برداشته مي‌شود، از هزينه‌هاي سنگين درمان بيماري‌هاي قلبي عروقي جلوگيري مي‌شود.
    در اين جلسه آموزشي زهرا تجلي كارشناس ديابت اين مركز بهداشت نيز در مورد لزوم مراقبت بيماران مبتلا به ديابت به بهورزان آموزش داد و گفت: مراقبت در سطح اول توسط بهورز و پزشك خانواده صورت مي گيرد و بهورز بايست ضمن اندازه گيري فشار خون و وزن بيمار در هر مراجعه آموزش خود مراقبتي و پيشگيري از عوارض را به بيمار توضيح دهد و فواصل مراقبت براي بهورز هر ماه وبراي پزشك هر سه ماه يكبار مي باشد.تجلي افزود: اهداف درماني كنترل ديابت نوع دو )HbA1C كه نشان دهنده نوسانات قندخون در سه ماهه ي گذشته است) كمتر از 7% و قند ناشتاي 70 تا 130 وقند 2 ساعت بعداز غذا كمتر از180 ميلي گرم دردسي ليتر مي باشد.گفتني است درانتهاي جلسه از آخرين دستورالعمل كشوري خدمات سطح اول در سال1394 در زمينه مراقبت صحيح بيماري هاي غير واگيرآزمون كتبي به عمل آمد.