مرکز بهداشت شهدای والفجر
بهبودی رشد کودکان زیر پوشش برنامه حمایت تغذیه ای مرکز بهداشت شهدای والفجر
رئیس مرکز بهداشت شهدای والفجر از بهبودی رشد 43 درصدی کودکان دارای سوء تغذیه که زیر پوشش برنامه حمایت تغذیه ای این مرکز قرار گرفتند خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، دکتر «علیرضا شریعتی» رئیس این مرکز با بیان این که سوء تغذیه یکی از مشکلات تغذیه ای شایع در کودکان زیر 5سال استف گفت: از پیامدهای نامطلوب سوء تغذیه کودکان می توان به اختلال در رشد و تکامل مغزی و جسمی، تضعیف سیستم ایمنی بدن، افزایش هزینه های درمانی و مراقبت های پزشکی، افت تحصیلی می توان نام برد. فقر، ناامنی غذایی، بی سوادی، بیکاری، ناآگاهی های تغذیه ای، الگوی تغذیه نامناسب، دسترسی نداشتن خدمات بهداشتی، از علل بروز سوتغذیه می باشند.
او افزود: آموزش و مشاوره تغذیه یکی از مهمترین مداخلاتی است که برای پیشگیری از سوءتغذیه در گروه های آسیب پذیر باید به کار گرفته شود.
دکتر شریعتی عنوان کرد: آموزش تغذیه به منظور استفاده بهینه از منابع غذایی موجود و در دسترس و توانمند سازی مادران که مسوولیت تهیه و طبخ غذا در منزل را به عهده دارند از سوی کارشناسان تغذیه و اعضای تیم سلامت انجام می گردد. در کنار آموزش ها ،اجرای برنامه های حمایت تغذیه ای نیز می تواند یک راهکار برای پیشگیری و درمان سوءتغذیه باشد.
«فرناز باغبان» کارشناس ارشد واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر بیان داشت:در سال 1403 وزارت بهداشت با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام به اجرای برنامه حمایتی برای کودکان نموده است. پس از شناسایی کودکان 6 تا 59 ماهه مبتلا به سوتغذیه توسط کارشناسان تغذیه و مراقبین سلامت در مراکز بهداشت، اسامی سرپرست این کودکان از سوی وزارت رفاه از نظر دهک درآمدی مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت کارت یارانه سرپرست خانوارهایی که بین دهک 1 تا 7 قرار داشتند 11 دوره شارژگردید.
باغبان عنوان کرد: این افراد می توانستند با نصب نرم افزار "شما "در تلفن همراه خود و مراجعه به فروشگاه ها به صورت کالابرگ اقلامی از قبیل انواع گوشت، حبوبات، لبنیات، برنج، ماکارونی، روغن و تخم مرغ خریداری نمایند. ضمنا کودکانی شامل این برنامه شدند که به طور منظم برای مراقبت های کودک خود به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه می کنند.
کارشناس ارشد واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر اظهار داشت: در مرکز بهداشت شهدای والفجر نیز 328 کودک از بین کودکان شناسایی شده، زیر پوشش این برنامه قرار گرفتند. مجموع مبلغ شارژ شده برای این کودکان در سال 1403 مبلغی 3میلیارد و 806 میلیون تومن بود. در طی این برنامه این کودکان به صورت مداوم از سوی کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت مورد پایش و مشاوره تغذیه قرار گرفتند. در پایان سال 1403 پس از بررسی شاخص های تن سنجی مانند قد و وزن کودکان، مشخص گردید 43% بهبود ی رشد داشته اند./م.اصل نژاد
نظر دهید